2011 m. sausio 30 d., sekmadienis

Emilijos atvirukas

Kelios savaitės iki Kalėdų sugalvojau, kad būtų faina vaikams patiems pagaminti atvirukus. Paprašiau nupiešti ką nors atvirukui. Atsisėdo ir iškart nupiešė. Tada paėmiau kartoną, ant jo per kalkę nukopinau jų piešinius. Subadžiau yla ir pasakiau, kad siuvinėsim. Leidau iš siuvinėjimo siūlų dėžutės imti bet kokius siūlus ir pradėjom darbą. Kelias diena pasiuvinėjo ir užmetė. Paskui vis prisimindavo, po kelis dygsniukus siuvinėjo. O aš intensyviai ruošiausi Kalėdoms. Bet iki švenčių taip ir neišsiuvinėjom. Žinoma, ir ne be mano kaltės. Nelabai turėjau laiko, o kartais ir noro užsiimti bei priminti.
O štai kai Eriką eilinį kartą pareikalavo audinių arba ko nors iš mano turtų, paskiau griežtai: "Turit net bent po 3 neužbaigtus darbus. Kol neužbaigsit kelių, jokių naujų medžiagų negausit." Ir ką jūs galvojat? Emilija vakar išsitraukė atviruką ir išsiuvinėjo dar gabaliuką. O šįryt vėl siuvinėjo. Aš jai ir sakau: "Jeigu užbaigsi šiandien, būtinai iškart nufotografuosiu ir įdėsiu į kompiuterį." Panos vis su manim draugiškai paspokso visokius blogu ir mato ir mano darbus. Tad "įdėsiu į kompiuterį" - net neįsivaizduojat, koks paskatinimas. Tad per kelias valandas Emilija ėmė ir užbaigė savo atviruką. Beliko jį priklijuoti ant pagrindo.

Dėmesio, mano brangūs dienoraščio skaitytojai. Pažadėjau, kad perskaitysiu jai asmeniškai visus komentarus, kurie bus parašyti. Tad mes jų labai lauksim, brukštelkit keletą žodelių. Labai ačiū :P
Na, o Erika tuo tarpu visa susinervinusi, kad jaunesnė sesė ją pralenkė, bet užsibrėžusi tikslą, kad ir ji pasivys, pažadėjo užbaigti savąjį. Ir aš pažadėjau, kad jos laukia tokia pat maloni procedūra. Tegu konkuruoja, man patinka. O kartu ir mokosi užbaigti darbus :)

12 komentarų:

  1. Kokia nuostabi mintis - išsiuvinėti savo pieštą paveiksliuką! Man labai patiko darbelis - toks tvarkingas - matosi, kad Emilija pasistengė :) Ir spalvos parinktos tokios džiaugsmingos? dėl to ir pats paveikslėlis atrodo labai šventiškas! Šaunuolė Emilija ir jos išradinga mamytė!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Emilija, tu tikrai šaunuolė :) ir pats piešinys labai gražus, ir išsiuvinėjai dailiai. Sveikinu sveikinu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Emilija,tavo visi piesiniai man labai patinka. O siuvinejimas is viso isverte is koto!As tokiu metu kaip tu isvis nemokejau adatos rankose laikyti,o tau puikiai pavyko!!Tiek smulkiu detaliu issiuvinet-ne juokas!Didziuojuos tavim!!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Emilija, puikiai padirbėjai! Labai kruopštus darbelis, todėl neabejoju, kad užaugusi būsi viena rimčiausių konkurenčių savo mamai. :)

    Komplimentai ir pačiai mamai, kad moko dukreles tokių grožių ir kantrybės bei kruopštumo užbaigiant nebaigtus darbus. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Emilija, tavo darbelis vertas premijos. Labai gražiai išsiuvinėjai ir manau daugiausiai darbo buvo su snaigėm, jų tokia gausybė. Snaigių kiekis piešinyje atspindi šią daug sniego turinčią žiemą. Tavo amžiaus mergaitės turėtų pavydėti tau, kad tavo užsispyrimo ir stengimosi eiti į priekį. Pirmyn, taip ir toliau. O dar ir Erikos nepamiršk paskatink ją, padrąsink ir padėk jai.
    P.S. per ateinančias šventes lauksim tavo ir Erikos darbelių :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai sveikinu tave Emilija :) darbelis yra nuostabus. labai lauksiu daugiau tavo meno šedevrų :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Šaunuolė ne tik mama, bet ir mažoji jos dukrytė. ;) Puikiai padirbėjo mažoji Auksarankė Emilija. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai gražu Emilija. Negaliu patikėti, kad čia mažos mergytės darbelis...Atvirukas toks mielas ir dailus. Spalvingas ir labai kruopščiai atliktas...Labai tave sveikinu, tu nepaprastai talentinga...
    Pavydžiu mamytei tokios dukrelės ir labai gražu, kad moko savo stebuklėlius tokių darbų...
    Ačiū už šį grožį

    AtsakytiPanaikinti
  9. Nerealiai, Emilija. Tai pats gražiausias siuvinėtas atvirukas kokį tik mačius. O jau ta karūnuota eglė kaip pati žalčių karalienė.
    Ir komplimentas mamytei už idėją.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Oi, kokia plati ta šypsena ir koks džiaugsmingas mostas pamačius tokią gražią eglę :))) Labai šaunus ir kruopščiai išsiuvinėtas atvirukas! Emilija, tikra šventė tokį gauti :)
    Neabejoju, kad Erikos siuvinėlis bus toks pat nuotaikingas :)))

    AtsakytiPanaikinti
  11. Aaaačiū, aaaačiū visoms parašiusioms :) Jūs kaip tas Emilijos Kalėdų senis - padovanojot vaikui šitiek džiaugsmo :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Oi, koks nuostabus atvirukas! Net nepatikejau, kad jis issiuvinetas! Matosi, kad labai daug darbo, bet uztat kaip puikiai atrodo! Emilija, esi saunuole!

    AtsakytiPanaikinti