2010 m. liepos 1 d., ketvirtadienis

Obuoliai vokeliuose :)

Erikas valgo obuolį ir burba: "Jau tie obuoliai visai nekokie. Iš jų tik pyragus kepti". O kokie gali būti obuoliai vasaros pradžioje, t.y. iš pernai metų? Na, jau obuolių pyragų kaip ir atsivalgėm, tad prisimenu kažkada jaunystėj (he, he) kepiau obuolius varškės tešlos vokeliuose. Ko jau ko, o varškės pusryčiams visada turim šaldytuve, o jeigu rytais jos nesinori, tada galvoju, ką iš jos iškepti :) Ir kaip tik turėjau indelį, kurį skubiai reikėjo panaudoti :) Reikės (24 vokeliams):
250 g varškės;
250 g sviesto;
2 stiklinių miltų;

2 kiaušinių;

žiupsnelio druskos;
3 obuolių;

poros šaukštų cukraus;

trupučio cinamono;

cukraus pudros.

Minkštą sviestą išsukam su varške, žiupsneliu druskos, 1 kiaušiniu ir kito kiaušinio triniu (baltymą paliekam atskirai). Pridedama miltų ir išminkom tešlą. Ją vyniojam į foliją ir dedam į šaldytuvą 1 val.

Obuolius nulupam, padalyjam į 4 dalis, išskobiam ir kiekvieną skiltelę dalijam dar perpus. Cukrų maišom su cinamonu.

Tešlą padalyjam į 4 dalis. Kiekvieną plonai (gal apie 3 mm storio) iškočiojam ir supjaustom į 6 kvadratus. Į kvadrato vidurį dedam cukruje su cinamonu išvoliotą obuolio gabaliuką ir priešais esančius kraštus suspaudžiame viršuje. Kad obuolių sultys kepdamos neišbėgtų, vokelio kampukų kraštelius taip pat suspaudžiu, bet palieku skyles, kad vokelis "kvėpuotų". Vokelius patepam išplaktu baltymu. Kepam 20-40 min (mūsų orkaitėj , kaip visad, ilgiau - 45 min, 170 laipsnių). Iškeptus apibarstom cukraus pudra :) Skanaus :)

2 komentarai:

  1. oj,sitos skareles laaaabai skanutes. Dar prisimenu ju skoni:P

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai tas skonis ir manęs nepaliko ramybėje :) Bet dabar jau ramu :)

    AtsakytiPanaikinti