2010 m. liepos 25 d., sekmadienis

Keramika. Su taškiukais

Kol dar visiškai neturiu noro rankdarbiauti, papasakosiu dar apie tai, ką dar spėjau nuveikti iki gimdymo.
Be daugybės kitų "nigaliu, kaip noriu", buvo dar vienas - nueiti į keramikos pamoką. Studijų laikais lankiau porą metų keramiką, bet turėjom mažą pečiuką, tad ir darbelius darėm tik mažus, o ir tie - tam tikra tematika. Dabar norėjosi ko nors "ūkiško": puodelio, dubenėlio ar pan. Internete susiradau 2 skelbimus, paskambinau. Dažnai vadovaujuos nuojauta, nes ji retai paveda. Tad ir nors norėjosi kuo greičiau, pasirinkau tą mokytoją, kurios teko savaitėlę palaukti, tiesiog iš balso ir pokalbio (kalbėjomės, lyg senos pažįstamos). Nuvykau. Pasitiko be galo maloni moteriškė, linksma, energinga ir tokia... sava kaip mama. Kiek jos dirbtuvėse yra nerealių darbų! Išsižiojusi apžiūrėjau viską. Taigi, noriu pristatyti savo mokytoją. Tai skulptorė Tamara Janova. Apie ją galite pasiskaityti
čia, o darbų yra čia ir čia. Esu dėkinga likimui ir savo nuojautai, kad atvedė būtent pas ją. Tad jei ieškote keramikos mokytojos - labai rekomenduoju.
Po kelių valandų darbo ir daugybės patarimų, nulipdžiau taškuotą dubenėlį. Keli degimai, glazūravimas ir štai ką parsivežiau namo :

3 komentarai: