2011 m. vasario 20 d., sekmadienis

Geltona, žalia, raudona. Arba... Auginam patriotes :)

Kai su pirmu darbu sudalyvavau konkurse, nuo to laiko vaikai neduoda ramiai nieko daryti: "Kodėl tik suaugusiems rengia konkursus? Mes taip pat norim dalyvauti. Ir laimėti." Na, galvoju, kai bus koks įdomus, būtinai sudalyvausim visos. Ir štai scrapping.lt forumas paskelbė neplanuotą konkursą - iššūkį skrebinantiems "Patriotiškumo tema". O, tai kas reikia :) Mūsų augančioms patriotiškoms pilietėms tai bus tikras malonumas sudalyvauti. Tema suprantama, viziją jau kaip ir turėjau. Tik vis nuotraukų niekaip neišsirinkau. Ir kai jau "reikalas prispaudė", padariau jų iš mūsų naminės fotosesijos :) Ir pavadinimas iš to gimė, ir eilėraštuko tema, ir paveiksliukų taip pat. Štai mūsų trijų, ne, keturių, nes ir Juna pridėjo savo ranką prie šio darbo :) Pirmiausia piešėm piešinukus. Griebėsi pieštukų, kaip išalkusios: "Mes labai stipriai stengsimės, iš visų jėgų, kad tik kuo gražiau išeitų ",- pasakė Erika. Didžiausias piešinukas - 7 cm x 5 cm, kiti perpus mažesni.
Mergaitė lietuvaitė, su lietuviška suknele. Erikos. Ir Emilijos parašyta data.
Erikos Gedimino pilis su medžiai, besišviečiančia saule ir mergaite. Dar Emilijos Gedimino pilis, tik su vėliava. Tada Erikos Vytis su vėliava ir Emilijos - tik vėliava. O čia Erikos drugelis: "Jis gi lietuviškas, todėl ir jo spalvos - lietuviškos". Ir Emilijos mašina: "Ji yra dviejų spalvų, kad būtų įdomiau. Ir dar veža vėliavą, tokią, labai mažą". Man buvo pareikšta, kad "nesąmonių nerašysime", tad parinkau V. Nemunėlio eilėraštį " Mano Vytis ir trispalvė". Mes jo kaip tik praeitą savaitę mokėmės. Pirmą posmą rašė Eriką, antrą - Emilija (Erika jos amžiaus nei vienos raidės nepažinojo, o Emilija jau neblogai rašo iš klausos), o paskutinį - aš . Skrebuko pavadinimą rašė abi, nesinorėjo jokių standartinių raidžių.
Ir dar po nuotraukom padariau kišenėlę, o joje - vaikų rankų antspaudai ir kortelė su tekstu. Tekstas skirtas joms didesnėms, todėl šiuo metu paslėptas. Kai užaugs, paskaitys.

7 komentarai:

  1. Super! ir vaiku piesiniai ir tie delnai,ir daug nuotrauku. Labai patiko!Sekmes konkurse!

    AtsakytiPanaikinti
  2. oij kaip gražu. Idėja ir jos įgyvendinimas super. ir pats darbelis toks mielas, jaukus - juk vaikų rankos prisilietė :) nuotraukos labai gražios, mažylė jau kokia didelė :)man labai labai labai :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Delniukai - fantastiška idėja. Darbelis gavosi vaikiškai-patriotiškas, toks šiltas ir TIKRAS, nes daug darbo vaikų rankelėmis atlikta. Linkėjimai šaunioms ir kūrybiškoms mergaitėms ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Natali, ir kada jūs ten visi tiek spėjat? Aukščiausias kūrybiškumo laipsnis:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. auksaranke, puikus kūrybinis, grupinis, tautinėm spalvom žydintis skrebukas :)))))
    PUIKU!!!!
    Žiūriu jūs su sese krapštukės abi neblogos :DDD
    Detalės ir dar smulkios - jūsų stichija :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  6. Dėkui visoms :)
    Rasa, o man kažkaip vis atrodo, kad paskui vaikus lakstau ir nieko nespėju :) Nespėju nei dalies to, ko norėčiau, įgyvendinti:P
    Aurelija, aha, mes krapštukės:) Tik sesė turi saiką, o aš, kol neužpildau viso lapo detalėm, nepasitenkinu :) Gal ir perkraunu, bet to neatsisakysiu, nes jau KOKĮ malonumą pajaučiu, mmmm

    AtsakytiPanaikinti
  7. auksaranke nuostabi tavo rankdarbiu komanda :) likau suzaveta piesinukais, o ir delniuku ideja super ;) tikrai merginoms uzaugus liks puikus prisiminimas :)

    AtsakytiPanaikinti