2011 m. vasario 15 d., antradienis

3 keksiukų variantai

Pas mus keksiukų savaitė :) Kepiau pagal vieną receptą, paskui pagal kitą. Žodžiu, kankinau savo namiškius ir jų skrandžius :) Ir, kaip dar visiškai žalia maisto gaminime, bet labai siekianti išmokti bent kiek šio meno, padariau išvadą, kad keksiukams geriau pastovėti per naktį. Tada jie būna žyyyymiai skanesni :) Tik va iškentėt iki kitos dienos - sudėtinga :P
Pirmas receptas - iš senojo "Paragaukite" (2000/8). Tai jau 3 bandymas. Iš recepto teliko produktai, o jų kiekius visiškai pakeičiau.

Keksiukai su mėlynėmis
250 g miltų
70 g cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių

1 kiaušinis

250 ml apelsinų sulčių (aš spaudžiau - 130 ml natūralių + 120 ml vandens)

150 g sviesto

120 g šaldytų mėlynių.
Į miltus supilam ištirpintą sviestą, sultis, kepimo miltelius, įmaišome su cukrumi išplaktą kiaušinį, suberiam uogas. Tešlą pilame į formeles (ne iki viršaus). Kepiau 50 min 180 laips. temperatūroje (bet mano orkaitėje viskas užtrunka dvigubai ilgiau). Antras receptas - iš Beatos ("Braškių su pipirais"). Štai čia - kefyro keksiukai. Pirmąkart dariau su razinkom. Skanu. O antrą kartą jau razinkų nebeturėjau. Tai sugalvojau padaryti su "įdaru": į kiekvieną įdėjau po džiovintą slyvą. Mmmm, dar skaniau, negu su razinkom :) Dabar kepsiu tik su slyvom :)

1 komentaras:

  1. as kaip tik sian laukiu sveciu ir masciau keksiuku greit pakepti, tad labai aciu uz ideja su slyvom :) reiks butinai isbandyt :)

    AtsakytiPanaikinti