2009 m. rugsėjo 24 d., ketvirtadienis

Lygiadienio šventė

Antradienį buvo lygiadienio šventė. Bet mieste ją šventė savaitgalį. Su ugnies šou. Sprendėm, važiuot, nevažiuot. Laikas ne mūsų - šventės pradžia 20 val. Bet visgi važiavom. Kiek tų švenčių... Darbas - namai - darbas - namai... taip pat atsibosta.O ir dalyvaut stengiamės kuo dažniau, tik va su info apie šventes - sunku gauti... Reik internete nemažai ieškoti...
Šeštadienį keliavom į mugė Gedimino prospekte. Ir visai netikėtai aptikom šiaudų skulptūras, kurias turėjo tą vakarą sudeginti (apie tai sužinojom tik kitą vakarą, kaip ir dažniausiai būna). O sekmadienį su vaikais, pasiėmę dekiuką, keliavom į Neries krantinę, kur vyko ugnies šou. O kitame upės krante mokyklinukai ir studentai uždegė žvakutes - taip pažįstamą simbolį ir vilko pėdas iš žvakučių. Labai gražu. O ir pasivaikščioti prieš miega - smagumas nerealus :) Tad mums - truputis "netradicinio" poilsio, o vaikams - šnekų visai savaitei: kodėl vilkas kaukė; kokio dydžio turėtų būti tas vilkas, palikęs tokius pėdsakus; tai ar suvalgė tas vilkas Gediminą ar ne (pasakojau legendą apie Vilniaus atsiradimo istorija, bet abi suprato taip, kaip norėjo, tad teko traukti knygą ir skaityti legendą bent kelis kartus, kad klausimų nebeliktų... :) )

2 komentarai:

  1. Dar studiju laikais buvom tokioj sventej.tikiu,kad vaikam padare dideli ispudi.saunuoliai,kad stengiates sudalyvauti miesto sventese. O musu kaimo kermosiuje zadar apsilankyt?

    AtsakytiPanaikinti
  2. O kada jis bus? Erika apsirgo, tai sia savaite sedėim namie

    AtsakytiPanaikinti