2009 m. rugsėjo 9 d., trečiadienis

Muilas, muilas, muuuuuuuilas

Yra kaip yra. Na, nesu iš tų, kurios visą gyvenimą pašvenčia vienai siaurai krypčiai. O aš tai turbūt mirčiau iš nuobodulio darydama tą patį visąlaik... Natūraluas muilo visuomet pavydėjau baltu pavydu toms, kurios moka gaminti. Ir vis atidėdavau šį amatą toliau. Kaip visada sakau, kiekvienam ateina savo laikas. Ir pagaliau jis atėjo. Natūralų muilą jau gaminau. Apturėjau malonumą pasimokyti iš vienos labai įdomios moterėlės su sava gyvenimo filosofija. Ir dabar kasdien galiu mėgautis puikių aromatų, 100 proc natūralumo muilu. O kai žinai, kad kažką padarei pats, tai tas "daiktas" suteikia tiek teigiamų emocijų. Gal tas liko iš vaikystės - didžiuotis: "Aš pats padariau".
Jau turiu muilo tiek, kad turbūt metams užteks, bet visgi norisi dar. Ir esant progai, tikrai pagaminsiu dar visokių, gal ne tokiais kiekiais. Vyras sako, reikia jau pardavinėti :)
O dar išbandžiau ir muilo darymą iš bazių. Kaip alternatyva visai patiko. Pridariau visokiu linksmų: ir citrinos skiltelę, ir su žvaigždutėm, ir su džiovintom žolelėm. Ir vaikus pamokiau. Ir smagiausia, kad jos dabar bazuojasi vonioj nuo pat atėjimo iš darželio, nes pačios darė, pačios į formeles dėliojo ir pačios maišė. Tad ir muilinasi su malonumu. Nors aš vis dėlto renkuosi natūralu, iš šarmo ir augalinių aliejų :)

6 komentarai:

  1. Na,apie natūralius muilus net kalbos nėr,patys puikiausi:)Bet kad ir iš bazių labai linksmai atrodo,ypač tie su žolelėm,kaip kokie akmenėliai. Labai fainuoliški. O jau vaikam jaučiu kiek džiaugsmo ir naujų įspūdžių!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, įspūdžių kaip visada. Ir šnekų kelioms dienoms :)
    O su žolelėm viena moteriška pasakė, labai panašu į gintarą. Tai dabar vaikai "gintaru" muilinasi ir visiems giriasi:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. LABAS...LIUKS...AS GAMINU MUILIUKUS IRGI, TACIAU KUR GAUTI BAZES??KAD BUTU ;PERSVIECIAMI MUILIUKI?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Laba... As is "Senas Naujas" bazes emiau. Kiek kitur ieskojau, nelabai ka ir radau. Man skaidri labai patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. atsiminiau kur ta baze...supratau. aciuuuu :

    AtsakytiPanaikinti