2014 m. vasario 17 d., pirmadienis

Riešinės beveik pirštinės "Alyvos". Siuvinėjimas juostelėmis

Vakar turėjau retą progą maksimum laiko pratupėti lovos kampe su rankdarbiu rankose. Su minimum šokinėjimu aplink puodus, be namų tvarkymo ir visų kitų kasdienių "pilkų" darbų. Vienu momentu sukilo vaikystės prisiminimai: mama va taip pat palenkusi kojas po savimi sėdi kampe ir iki išnaktų mezga... :) Ech, nežinau, ar tada galėjau įsivaizduoti, kad po nnn metų va taip pat tupėsiu savo kampe :)
Tad ta proga užbaigiau vieną porą riešinių. Numegztos prieš keletą mėnesių, bet vis laukė savo eilės. ..
Besiuvinėjant, su vyru šnekučiavomės apie tai, ar apsimoka rankdarbiauti, skaičiavom, kiek "kainuoja" viena mano štai tokia darbo diena. Ir žinot ką pasakė mano brangusis: "Gal geriau investuok į save, sportuok ir mokykis anglų - bus didesnė finansinė nauda ateityje, negu va taip va rankdarbiausi keletą dienų, o paskui įvertinusi 5 Lt-ais vieną savo darbo valandą, bandysi parduot va štai šį darbą, o tau visi rėks - tu ką, moterie, išprotėjai, čia gi kosminiai pinigai...." Aš su juo kaip ir visiškai sutinku... Ir kaip ir protu suvokiu, kad norint išlaikyti šeimą ir užsidirbti, geriau ne rankdarbiais užsiimti, o tiesiog ką nors perpardavinėt: kokią arbatą ar medų.... Bet tada gyvenimas bus vien tik pinigai...Ir jokio malonumo... Be spalvų, skaudžios ir malonios patirties, atradimo džiaugsmo ir  be skonio......... Tad sakau, kad visvien rasiu tokį rankdarbį arba darbą, susijusį su rankdarbiais, iš kurio galima bus pragyventi :D Neieškodama ir nebandydama, nedirbdama veltui ir ramiai miegodama naktimis niekada to nerasiu...Turiu daug pažįstamų "svaigulių", kurie tikisi nieko neįdėję, vieną dieną pabusti su nerealia gera idėja, ir taip sau ir miega ramiai metų metus. O aš va, nenormali, blaškausi, kažką krapštausi, ir vis dažniau sulaukiu klausimo : o kam tau to reikia?... Aš vis dar ieškau, o meditacijai va karts nuo karto mezgu :)
Iš serijos "riešinės beveik pirštinės" - "Alyvos". Megztos iš pusvilnonių siūlų, nėrinys - plonučiai medvilniniai siūlai, alyvos - siuvinėjimas juostelėmis. Kiekviena gėlė daryta rankomis atskirai :)
Parduodamos :)

3 komentarai:

  1. Man nuostabu žiūrėti į tokį juvelyrinį darbą.Jei sriubą išvirti ar blynus iškepti gali kiekvienas, tai šitokį kūrinėlį gali tik vienetai.

    AtsakytiPanaikinti