2012 m. sausio 9 d., pirmadienis

Naujos lentynos naujai

Jeigu mano vyras dirbtų nuo 8 iki 17 val su bent pusvalandžiu pietų pertrauka ir savaitgalį turėtų net 2 išeigines dienas, paprašyčiau jo medinių lentynų. Nesunkiai susuktų :) Nes užsakinėt kainos tokios, kad geriau jau apsieit be jų. O mums lentynų reikia daaaug. Tad pasitarę, nusprendėm, kad vienintelė šio baldo funkcija yra kabėt, tad tikrai neinvestuosim kelių tūkstančių :P Ir užsisakėm internetu pačių pigiausių lenkiškų lentynų.
Atvežė. Kelias savaites gulėjo. Erikui prieš naujuosius visad būna pats darbymetis. Tad iškart perspėjo, kad tik po švenčiu užsiims šiuo reikalu. O paskui kartą pajuokavo: "Tai ką, vis dar nesurinkai baldų?". Na, galvoju, o kodėl gi nepabandžius? Be didelio kiekio lentynų dar nupirkom komodą Erikui. Žodžiu, puškavau 3 dienas. Lentynas susukau nesunkiai: nors ir kelių rūšių, bet darbas paprastas. Tik dėl kiekio, žinoma, jau save keikt pradėjau :P O va su komoda tai jau užtrukau. Kol perpratau, kaip tas judančias konstrukcijas susukti taip, kad stalčiukus galima būtų atidaryt :) Erikas pražioj vis juokėsi, bet kai pamatė visus susuktus baldus, o ypač komodą susuktą ir savo vietoj pastatytą - neteko žado ir patenkintas tik rankom mojavo :D Sutaupiau jam vieną savaitgalį, kurie
yra tokie brangūs. Na ir dar gi vadovavausi moteriška logika: gal darbai greičiau pajudės, kai viskas gulės susukta :) Tad iš tikrųjų: mano brangusis, nors ir žadėjo po švenčių, dar iki jų pakabino pusę lentynų ir svarbiausia - štai šią mano popierinę lentyną :)
Surinkus viską, kankinausi, kaip gi čia iš tų pačių pigiausių apturėt kažką padoraus ir gal net įdomaus. Ir dar padaryti taip, kad lentynos susilietų su sienom ir nebūtų tokios matomos. Ir ... bingo. Tas lentynas, kurias kabinsim mano kambaryje, tiesiog apklijavau knygų lapais. O va koridoriui toks variantas netinko. Tad lentynas pabalinau. Iš pirmo karto nepavyko gauti norimo rezultato, tai teko balint dar kartelį. O tas skyles Erikas išgręžė, nes sugalvojo dar ir apšvietimą papildomą padaryti. T.y., jau padarė ir juo galim džiaugtis, tik parodysiu vėliau :) Sakysit, ir kam reikėjo šitiek rūpesčių apturėt? Galima buvo iškart sumokėt (bent dvigubai daugiau) ir gaut, ko nori (čia tai jau su dideliu klaustuku :P). Na, sugaišau aš dar gerą savaitę klijuodama bei dažydama, bet dabar jau turėsim kažką įdomesnio ir tokio, kokio norim :P
Ir artimiausiu metu parodysiu, kaip gi pildosi mūsų lentynos ir kaip jos atrodo :) Tad užsukite, kai turėsit laiko ir noro :)

9 komentarai:

  1. Įkišiu ir aš savo trigrašį, jeigu galima. Nusipirkti baldą ar lentyną paprasčiau, nei darytis pačiam, bet kaina, kurią reikia už tai sumokėti nedžiugina. Padorūs baldai, kokių norisi, kokie tinka būtent mūsų namams, o ne tie serijinės gamybos, dažnai būna ne pagal kišenę (bent jau mums), o kokybė ne visada atitinka ir kainą. Plius, net turint pakankamai pinigų, nusipirkti tai ko nori, užduotis ne iš lengvųjų. Smalsu pamatyti galutinį rezultatą, labai lauksiu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jurga, i sveikata :)

    Danguole, aciu labai uz nuomone ir komentara :) Labai smagu, kai sitiek minciu paskaitau :)
    Mes gal ir galetumem sukrapstyti pinigu tokioms, kokiu noretumem, bet tada reikes atsisakyti daug ko, daug maloniu dalyku. Investuot, musu nuomone, reikia i tai, kur nuo kainos priklauso kokybe, pvz, butine technika. O va lentynoms tikrai neaukosim daug pinigu :P O ir as kolkas turiu laiko pazaisti... Nors kai uzsisakinejom daug, suma irgi susidare nebloga - virs 1000.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Hmmm.... Galvoju, gal geriau tu mane rytoi i svecius priimk, a, Natali? Nes jau labai knieti tavo spintas ir spinteles apziureti!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ina, parasiau tau laiskuti :) Butinai priimsiu, tik kiek veliau, uz savaiteles - kitos:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. O aš dabar pagalvojau - šiaip labai fainai atrodo - tik ar tas popierius laikui bėgant nenusitrins ir nepageltonuos? Ar jūs jį kažkuo dar aptepėt, kad patvaresnis būtų?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Jurga, jeigu palakuot akriliniu laku, tai tikrai nei nusitrins, nei spalvą pakeis. Bet aš nelakavau, nes man patinka POPIERIUS kaip toks, liesti JĮ. Nebijau, kad nusitrins, nes tai - neįmanoma, nes kasdien iš tų lentynų daiktų netrauksiu, o klijavau tokiais klijais, kurie prie visa ko dar ir kažkiek užfiksuos patį popierių bei sutvirtins lentynas. Ir nebijau, kad popierius pagels - mano kambario sienos gelsvos, tad puikiai tiks ir gelsvas popierius:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. O (atsiprašau už įkyrumą :) ) kas tai per klijai? Kaip tik turiu vieną pagyvenusią lentyną, tai dabar rankos niežti :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Tikrai neįkiri :) Man patinka, kai žmonės net tik pasižiūri ir pasiskaito bet ir parašo:) O kai dar ir daryt kažką panašaus nori - tai jau garbė :D
    Klijavau 3D klijais medienai - "Moment". Dar išbandžiau porą Lt pigesnius - Lipalą medienai. Abudu gerai sukimba, panašūs. Tik pakankamai greit džiūsta, tad reik greit dirbt ir geriau iš pirmo karto priklijuot :)Kaina 1 litro - 14-16 lt berods.

    AtsakytiPanaikinti