2011 m. spalio 17 d., pirmadienis

Eko dėžė plokštelėms

Atiduodu skolą. Vyrui :) Pažadėjau, bet užtrukau padaryti. Kol galvoj susigulėjo, kaip visa tai turi atrodyti...
Berods jau rašiau, kad Erikas negali gyvent be muzikos (o aš - su ja :P ). Kartą sendaikčių turguj pamačiau, kaip jis žiūri į plokšteles. Tai, sakau, nupirk. O jis man - kad neturiu kur klausytis. Negi tai problema? Ir nusipirko dvi. Namie iškart prie intiko - ieškot kur klausytis. Ir įsigijo tokį paprastutį aparatą. Nebrangų, nes gi čia šiaip, pažaidimui. Ir užsikabliavo :) Nors plokštelių nėr daug, bet žiū, kad jos vis neranda vietos. Tad ir nusprendžiau vyrą pamaloninti. Sunaudojau visai nedaug. Išlaidos minimalios (neskaitant laiko) - vos keli Lt. Be to, panaudojau senus daiktus, tad dėžė - eko. Pagrindui paėmiau paprastą kartoninę dėžę (kurių dar liko nuo persikraustymo), ją apklijavau dar vienu sluoksniu kartono (žinodama, kad kai kas mėgsta užlipti ir dar sisiuko padaryti). Audinio dar turėjau iš senų laikų, pirkau atraižose, o šonams ėmiau mano senus marškinius.
Pagrindinis pageidavimas buvo, kad dėžė būtų uždara. Taip ir padariau, su užsegimu (metalines užsegimo detales kažkada nukirpau nuo savo senų kelnių).
Priekyje prisiuvau nebegrojančią plokštelę. Pažįstamos, dirbančios Maximoj, paprašiau medinės dėžės ir ji man atnešė - nuo vynuogių. Nuo jos nuardžiau porą lentų, tokių, jau visko mačiusių , ant kurių štampavau atlikėjų ir grupių pavadinimus. Sunkiausia buvo sugalvoti, kaip tas lentas pritvirtinti, bet bedirbant ateina gerų sprendimų: jas tiesiog prisiuvau per tas skylutes, kur jos buvo sukaltos į dėžę. Dar porą dygsniukų. Ir viskas. Vidų išklijavau audiniu ir padariau 3 skyrelius. P.S. Jeigu kas turi nesubraižytų plokštelių, kurių nesiklauso - mes mielai priglausime :)

7 komentarai:

  1. Fantastika !!! Einu peržiūrėsiu savo plokšteles :)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Geras, kokia vyro reakcija taip ir nepaminejai ? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Egle, dekui :)

    Knopkiniukai, vyras mate visa darbo procesa, tad jam jau nebuvo staigmena. Nors kol visas detales nesusiuvau, sake, kad neisivaizduoja, kaip deze atrodys :) Ir jam zinoma, labai patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. oi kaip faina ir orginalu ir panaudota kazkas seno ir nereikalingo .. mielas darbelis
    geros savaites

    AtsakytiPanaikinti
  5. :))) kad vyrai niekada neisivaizduoja, ne naujiena :)))) Del to geriausia parodyti pradzia ir pabaiga :)))
    hmmm ploksteliu ir mes turim, bet neturim jokio aparato tam... gal Kaledom prasukti ideja... :) reiks apmasyti ;) Kur jus pirkot ?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ploksteliu kur pirkom? Ant Taurakalnio Vilniuj sestadieniais buna senkdaikciu turgus. Bet cia reik uztaikyt, nes tie kurie parduoda ir is to gyvena, baisiai brangiai nori, bet buna ir tokiu, kurie tiesiog apmazina savo kolekcijas, ir parduota uz simboline kaina. Dar padovanojo kazkiek pazistami. Dar pirko pagal skelbimus intike(zmones atsikrato nereikalingo "turto"). Tad po truputi renkasi kolekcija :) Kaip ir mano mini daikciuku. Tik maniskiai maziukai, o ploksteles dideles ir sveria... Ale as visvien bais patenkinta, nes gerbiu zmones su pomegiais ir aistrom :)

    AtsakytiPanaikinti