2011 m. gruodžio 14 d., trečiadienis

Kalėdų eglutė. Kaip pasigaminti?

Turėjau bent kelias idėjas, kaip papuošt savo kambarį šventėms ir nors truputį įnešti šventinės nuotaikos, kurios visai nesijaučia. Bet neturėjau galutinės vizijos, tad ir nieko nedariau. O šįryt ruošiant vaikus į mokyklą tik - dzint - ir pamačiau mintyse ko noriu :) Ir kaip sujungti visus tuos daug dalykų, kurių norėjau, į vieną .
Padariau Kalėdinę eglutę. Jos dydis - 20 cm be kamieno. Gal kiek persistengiau su raštu, bet kai už lango lietus, norisi kažko tokio raityto, kaip vėjas ir pūga :) Ir dar. Nepatingėjau ir nufotkinau visą procesą. Tad dabar nepatingėsiu ir aprašysiu, kaip dariau :)
Aj, dar, pamiršau. Sudalyvausiu konkurse
Altered art "Kalėdinė eglutė". Nors ir prizo į Lietuvą nieks nesiųs :P
Pradedam :)
Iš storo popieriaus iškerpu apskritimą, padalinu jį į 8 dalis ir atkerpu 3/8. Pamatuoju lemputės pagrindo skersmenį (spec. liniuote tai padaryt paprasčiau), paskaičiuoju, kiek lempučių ir nupiešiu tiek apskritimų. Jų centruose prakerpu skylutę, kuri bus reikalinga perpiešiant. Perpiešiu visą gėrį ant akvarelinio popieriaus, plius pripiešiu 1 cm pločio kraštą, kurį klijuosiu, iškerpu skylutę. Pamatuoju, ar tinka, ir kerpu toliau. Tada popierių paspalvinu: lieju akvarelę. Darbas, kurio neplanavau, bet kažkodėl užsinorėjo. Išpiešiu gal kiek primityvų krengeliukų raštą :P Sukišu visas lemputes. Suklijuoju šoną. Ooo, kiek prasiknisau, negaliu aprašyt... Reik labai apgalvot, kokio dydžio tie galai nuo lempučių, kad viskas, ir dar laidai, sutilptų. Lyg ir apgalvojau, bet visvien darbo - nerealiai :) Ir nervų :P Imu storo popieriaus kamienui ir jį laikinai susuku ant virbalo. Nesuklijuoju. Apvynioju juo laidą. Ir dabar jau suklijuoju. Eglutę statysiu į buvusią siūlų ritę. Joje prapjaunu skylę laidui. Eglutės apačiai iškerpu apskritimą su dantukais, kurie pasislėps eglės viduje. Eglės apačios apskritime prakerpu angą, sukišu kamieną su laidu, jį priklijuoju. Čia dar vienas dalykas, kurio neapgalvojau. Be tos angos dar teko į šonus prakirpt, nes gi rozetė nepralenda:P Apačią priklijuoju. Dantukai, kaip rašiau, lieka viduje -juos atlenkiam, kai klijuojam. Nenorėjau, kad eglė stovėtu centre, tad priklijavau ją prie šono. O "indelio" vidų prikimšau... sukarpytais tualetinio popieriaus ritinėliais :) Ką radau po ranka, tsakant. Ir dar priklijavau "indui" dugną. Eglės apačios kraštą apklijavau susuktu šilko ar kaip jis ten vadinasi (iš batų dėžės), popierium. Tokiu pat popierium apklijavau "indo" kraštą ir vidų. Tik skirtingom spalvom. Laikas patikrinti, kas gavosi. Hm, neblogai, bet aš norėjau ko kitko :P Iš to paties plono popieriaus, kuriuo apklijavau "indą", lanksčiau Rejo Kuperio braškes. Tiesa, jos nevisai atitiko tai, ko norėjau, tad gerooookai pakoregavau. Lanksčiau iš 7 cm dydžio kvadratų, o galutinis rezultatas - 2 cm dydžio. Priklijavau visus grožius. Taip atrodo su šviesa. Su dienos šviesa būtų, žinoma, geriau, bet kur gi tu jos rasi vidurnaktį??? :D Ir be šviesos. T.y. tik su švieselėm. Sėdžiu va, grožiuosi, ir šypsausi :) Ne, ne taip šypsausi :), o va taip :D Ramaus, gražaus ir jaukaus pasiruošimo šventėms :)

14 komentarų:

  1. OHO... PUIKUMĖLIS,NUOSTABI EGLĖ !!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. fantastika ... tureciau kantrybes pridaryciau egluciu... malonu paziuret i kitu sugebejimus tikrai labai grazu

    AtsakytiPanaikinti
  3. Loreta, dekavoju :)

    Laura, tai surink visa kantrybe ir pabandyk :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jo...naktinis gyvenimas verda... Labai gražu, bet net baisu pagalvot, kiek čia kantrybės ir darbo įdėta. Mes ir pasipuošėm, standartiškai, standartinę eglutę ;) Gal kitais metais turėsim daugiau kantrybės ir idėjų.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Žavinga, bet o ko daugiau iš tavęs tikėtis?! :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Šaunuolė,su tokia eglute visi lauksim nuostabiu Kalėdų ir Naujųjų metų...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai graži eglutė. Kiekvieną kart skaitydama vis galvoju - kur fantazijos ribos :D Nepaliauju stebėtis išmone ir kruopštumu.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Amazing! Your idea is brilliant!Thanks for Altered-Art challenge participating!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Pagarba ir susižavėjimas

    AtsakytiPanaikinti
  10. Kosicka, Thank You :)

    Re Jo Link, labai malonu, dekui :D

    AtsakytiPanaikinti
  11. Vau....truksta žodžiu...fantastika

    AtsakytiPanaikinti
  12. nuostabi auksaranke , fantastiska eglute
    Su Sventem!!!

    AtsakytiPanaikinti
  13. Наташ, это самое настоящее новогоднее волшебство! именно такое, каким и должно быть - маленькое и своими руками

    AtsakytiPanaikinti