2011 m. lapkričio 22 d., antradienis

Lentyna iš popieriaus. 2 etapas baigtas :)

Baisiai niūru ir tamsu. Ir fotkint visai neįmanoma. Bet tiesiog nigaliu taip ilgai laukti palankių orų. Tad fotkinu, kaip moku ir rodausi :P
Štai ta mano mažyyyyytė paslaptis. Gerai jau, gerai, ne mažytė, o 55 x 140 x 10 cm dydžio. Ir jau visai nebe paslaptis :P Kabės (kaip tik vyras turės laivą savaitgalį) mano kambaryje prie lango ir darbo stalo. Pagrindas storo kartono. Tvirta, ir nors aukšta, bet tikrai ne ką prastesnė už medinę. Kaip pasakė Erikas, galėtum ir mašiną padirbti :P. Iš anksto nusipiešiau brėžinį su smulkiu kiekvieno skyrelio aprašymu. Tad kiekvienas turės tik savo paskirtį: vienas - liniuotėms, kitas - virbalams, trečias - trintukams, ir t.t., ir pan. Viską išmatavau, beveik viską apgalvojau, kai ką darbo procese pakeičiau. Sumeistravau per keletą dienų. Turėdama tik 30 cm ilgio metalinę liniuotę, nediduką plastikinį kilimėlį pjaustymui ir tapetams skirtą pjaustymo peilį. Bet norėjau pradėti čia ir dabar ir kuo greičiau, kol įkvėpimas neišblėso...
Apklijavau knygos lapais ( kažkur 400 psl. storio) . Užtrukau virš 2 savaičių. Bet tai dar ne viskas. Pagal planą dauguma skyrių bus su dėžutėm. Bet tai jau bus 4 darbo etapas. O prieš tai dar iš vieno šono kai ką padarysiu (3 etapas, prie kuriuo plušu dabar).
Ir maloniausia, kas vis guodžia bedirbant ir beaukojant šiam darbui daaaug laiko. PAGALIAU visi svarbiausi ir dažniausiai naudojami dalykai bus po ranka, gražiai ir tvarkingai savo vietose sudėti. Atskiros plastikinės dėžės, sukrautos viena ant kitos, man per šitiek metų nepasiteisino: visvien viską pametu, ir niekur nieko neberandu :P Ir nepamenu, kur ką dėjau ir kokiais logikos dėsniais tada, kai dėjau, vadovavausi:P O dar turiu maža mažiukų daikčiukų kolekciją, kuriems taip pat vieta jau numatyta :)
Na ir visa lentyna. Gyvai atrodo visai kitaip. Bet bent jau bendrą vaizdą visvien noriu parodyti :) Ir pats brėžinys :P

12 komentarų:

  1. nerialiai- man toliau rasyt uzsalo mintys :))))
    super projektelis... nerelaii :))))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Fantastiškas baldas. Pavydas ima tokį pamačius. Nors įtariu, kad pavydu ne tiek baldo, o pagaliau atrastos sistemos, kaip viską sudėlioti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. super!
    Man irgi tokios lentynos labai patinka, viena tokia tik mazesne vyras padirbo ;) ir ji dabar laukia savo eiles kol ja dekoruosiu.
    O Tavoji galinga! Idomu bus pamatyt ja visa prikrauta daikteliais ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oho, metų statybos! Nekantraudama laukiu tęsinio :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nerealu:))) Maniau, čia maža lentyėlė, o kai pamačiau nuotrauką, tai grįžau į aprašymo pradžią pasižiūrėti išmatavimų:)) Kad man tokią meškoms padirbus:)))

    AtsakytiPanaikinti
  6. Dekui visoms :)

    Agneja, o jau kaip pati laukiu, kol pakabins ir galesiu krauti savo turtus... :D

    Jolanta, tikra tiesa, metu statybos. Didziausias rankdarbis per siuos metus.

    Rasa, tai prasom prisideti :) Pakonsultuosiu, jeigu ka :P O tu tiek mesku turi? Maniau, kad parduodi savo stebuklus:) Jau tokie nuostabus :) O gal kolekcionuoji???

    AtsakytiPanaikinti
  7. Taip ir nujauciau, kad sis nuostabus kurinukas priglaus tavo smulkius kurinukus :) o dar ir irankiai bus!! super pasidarbavaI!! pamatysi koks kaifas dirbti, kai viskas ranka pasiekiama :) as neperseniausiai isitaisiau stala sau skirta ir piestukine, kuri apsisuka apie savo asi, tai iki siol kaifuoji krapsdydamasi, ka nebereikia dezutese kuistis ieskant kliju.. piestuko ar liniuotes ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Tai savų ne ką ir beturiu, paprastai kelios sėdi, kol iškeliauja. Aš gi dar ir kolekcionuoju, tai jas irgi reikia kažkur talpinti;)))

    AtsakytiPanaikinti
  9. Geeeeeras!
    O kaip sujungei kartona? Klijais?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Sypseniki, as jau gyvenu to kaifo laikimu (kai galesiu viska susideti ir nereiks ieskot po visa buta :P)

    Rasa, tai pasidaryk, nera sudetinga karkasa padaryti. Tik reik geru kliju ir poros laisvu dienu. Tavo vaikai jau dideli, tai manau, greiciau eisis, negu man. Be to, nebuti pasirinkti ilgo apklijavimo kelio :P Galima gi tiesiog nudazyt, pora antspauduku kokius rastus pastampuot ir psio :)

    Xena, suklijavau viska klijais. Sese patare isbandyti MOMENT klijus medienai. Labai patiko :) Panasus i LIPALA, tik greiciau sukabina. O kai sukabina... ZOdziu, tikrai tvirti :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Oho, labai geras dalykas :) pati senai jau apie kažką panašaus galvojau..

    AtsakytiPanaikinti