2010 m. gruodžio 2 d., ketvirtadienis

Vaikų skrebukai

Nesu ideali mama. Ir nesiekiu ja būti. Pažįstu keletą idealių, kurios gyvena dėl vaikų, vaikais ir daugiau apie nieką negalvoja. Su tokiom jaučiuosi nesmagiai, nes turiu net 3 dukras, bet nesu višta - pereklė, lakstanti paskui vaikus.
Taip, esu mama, bet meluosiu, sakydama, jog gyvenu vien dėl jų. Gyvenu ir sau, dalį laiko skiriu vaikams, bet dalį - savo pomėgiams. Ir nors kiti dažnai sako, kaip pasisekė mano dukroms, kad tiek daug su jom užsiimu, turiu nuvilti, kad taip nėra. Dažniau jos užsiima pačios, be jokio skatinimo ir stumdymo. O aš tik duodu priemonių ir tuo metu užsiimu savo reikaliukais. O po to kai "savo reikaliukuss" užbaigiu, parodau vaikams. O tada jos užsimano daryti tą patį, ką ir aš dariau. Užburtas ratas. Eina, zyzia: duok tą, duok šitą, parodyk, padaryk, padėk. Kartais padedu, kartais aprūpinu priemonėm ir išsiunčiu į jų kambarį. Ir nors dėl to vis pasikremtu, prisipažinsiu, kad man labiau patinka darbai, kuriuos jos padaro pačios. Nes tada tenka suktis pačioms ir sugalvoja tokių sprendimų, kad aš net išsižioju. Ir dar tada nekopijuoja ir parodo viską, kaip ir ką mato savo, o ne mūsų, suaugusiųjų, akimis.

Vakar kaip tik taip ir krapštėmės: aš patyliukais ruošiau kalėdines dovanas už kompo, kuriuo užsidengdavau, kad jos nematytų, ką darau, ir skaitinėjau blog'us, o panos, išreikalavusios nuotraukų, "skrebino" :P Savų darbelių negaliu rodyti, todėl pristatau vaikų grožius :)
Skrebukai padaryi ant kartono nuo dėžės (ačiū Dievui, kad antrą savo skrebuką dariau ant tokio kartono, nes jau taip reikalavo "normalaus, gražaus popieriaus"...)
Erikos, su praeitos vasaros nuotraukomis. "Linksmos maudynės". "Padarysiu aplink vieną nuotrauką šypsenėles, o aplink kitą - širdeles. Ir bus kaip rėmeliai. Ir nupiešiu gėles, pačias gražiausias". Emilijos. "Tuk-tuk, kas ten?" Nuotrauka prie drakono kiaušinio. Emilija klauso, gal kas jame juda. "Priklijuosiu drakoną. O virš jo - dvi žvaigždės, žvaigždė - mama ir žvaigždė - vaikas. Jos tooookios gražios. Ir tokios įdomios, niekas nesugalvos tokių. O viršuje gintaras. Ir gintaro karoliai".
Ir dar keletas piešinių. Būtinai juos kaip nors panaudosiu. Gal žaislus tokius padarysiu, dar nežinau.
Erikos "Vasarinis". Su voru ant voratinklio, obuoliukai, sraige su gražiom akim, zuikiu su morkom, vikšreliu ir besijuokiančiu dangumi. Emilijos. "Voveraitė. Ji geria iš švarios balutės. Ir turi 4 riešutus. O ant medžio - gilės. Jos taip auga, kad patogiau būtų jas pasiekti". Ši voveraitė pavergė mano širdį :P
Emilijos. "Pats gražiausias laivas. Nes spalvotas". Emilijos. "Laumžirgis. Jis - tau. Nemokėjau parašyti, kad tave myliu, todėl vietoj to nupiešiau gėlę ir drugelį. Tu suprasi."
Emilijos. "Rudeninis". Nupiešta aš ir Erikas. Kaip nieko ypatingo, bet pažiūrėkit, koks nerealus lapas :P (gal tik man jis taip atrodo).

7 komentarai:

  1. Nu nu,kiba eit naga koki nusigrauzt is pavydo :D Labai grazus piesiniai.Susilydziau ir tyliai dusauju :D Kai kuriuos maciau gyvai,kai jos dar pas senelius sveciavosi. Skrebukai - nerealus. Gali skylutes pramust ir pakabint kaip kabikus ju kambary.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na jau, nereik nieko grauzti. Elze dar maza, pometu, manau, taip pat prades neisvengiamai rankdarbiauti. Siaip tai, manau, musu vaikai yra pasmerkti (geraja prasme)rankdarbiauti, nes mes pacios tai darom nuolatos. As va vaikysteje svajojau megzti taip pat graziai ir taip pat greitai, kaip mama.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kokios jus saunuoles! Labai buvo smagu paskaityti ir paziureti:D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Leja, smagu, kad patiko :) Kartais pagalvoju, ar deti vaiku darbus. Betgi tai dalis mano gyvenimo, ir vaiku darbai daznai pacia ikvepia ka nors idomaus daryti :)O ir po kurio laiko pasimirsta, ka jos sake piesdamos. O norisi kazkaip iamzinti, bent laikinai :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mergaiciu piesiniai nuostabus! Komentarai irgi. Labai smagu buvo paskaityti ir paziureti, aciu uz gera nuotaika!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ir man malonu, kad mano vaikai ne tik man nuotaika pakelia :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Zinoma, kad deti, o kam jie maiso ? Labai smagu buvo paziureti ir paskaityti :) ir siaip pajausti,kaip skiriasi mergaiciu ir berniuku gyvenimai :)

    AtsakytiPanaikinti