2010 m. lapkričio 10 d., trečiadienis

Vaikų kūrybinės dirbtuvės

"Ne "vaikų kambarys", o - amžinos kūrybinės dirbtuvės", - sumurmėjo Erikas šįryt. Visiškai pritariu. Ir dažnai pateisinu vaikų kūrybinius ieškojimus. O Erikas pyksta (aš pykstu rečiau), kad "nėr namie tvarkos, plastilinas vėl ant grindų, ant baldų ir skalbimo mašinoj, tuoj surinksiu visą ir išmesiu", bet paskui po kelių dienų vaikams pats jo nuperka, nes bent jau Erika be plastilino negali gyventi. O ir Erikui karts nuo karto nulipdo kokių gražių dovanėlių, tai pats ir tirpsta, pamatęs jos darbeliukus.
Prieš kelias dienas vaikų kambary radau vos 2 cm dydžio miegančius peliukus. Ir skėtį nuo saulės jiems, prilipdytą prie printerio, kuris kūrybai buvo panaudotas pirmąkart :). Negi barsi. "Pažiūrėk, kokie gražūs: apelsininis, braškinis, vaivorikštinis, pilkas... Padarysiu iš viso 13 -ką." Ir kiekvienam padarė po lėkštutę su maisteliu.
Tai žymiai geriau, negu vaikai žiūrėtų televizorių. Nors ir jis kartais įkvepia. Įkvepia geri filmukai. Štai po "Kaip prisijaukinti drakoną" Eriką nulipdė 3 drakonus. Pagrindinio kūnui panaudojo buteliuką ("Actimelio"ar kokį panašų, nežinau, man ji tik rezultatą parodė) aplipdė plastilinu ir iš popieriaus iškirpo sparnus. Kitus 2 drakonus nulipdė iš plastilino atliekų - sumaišė visus likučius ir gavosi labai spalvoti.
O paskui dar ir nupiešė iliustraciją filmukui. Štai tokios pas mus dirbtuvės :)

4 komentarai:

  1. Tavo mergaičių kūrybingumas neišpasakytas, tie peliukai su skėčiu ir dar su lėkštutėm - pasaka! :D
    Tiesa, vakar visai pamiršau paklausti, kaip gi laikosi jūsų gyvūnėliai (ne iš plastilino) ;D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aciu, Neringa.
    Gyvuneliu jau pas mus apmazejo. Liko tik sinsilas ir kate.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ech,ech,kada nors ir mes jus pasivysim :D Nuo pelyciu isvirtau,o apie printerio panaudojima patyliu :D
    Erikos vaizduote ir meniniai sugebejimai - kaip visad stebina!!!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Liuks skėtis nuo saulės ant to printerio ir peliukai :)))

    AtsakytiPanaikinti