2010 m. lapkričio 27 d., šeštadienis

Judančios žvaigždės ir pyragas "Iš nieko" :)

Nuostabus šeštadienio rytas. Miestas dar miega, o saulutė jau tuoj pasirodys. Atsikėlusi 4 val ryto, gerą valandą pratupėjusi prie kompo prisiminiau, kad šaldytuvas tuščias, o pusryčiauti norisi. Tad užmaišiau pyragą (apie šeštą valandą ryto). Paprastutį. Pyragą "Iš nieko". Receptas iš seno žurnaliuko, kurio seniai nėra, iš "Paragaukite".
Nosį jau kutena pyrago kvapas. Su vyru susėdom balkone. Grožimės dangumi ir miegančiu miestu (nuotraukos darytos pro stiklą, mat langai prišalo, ir niekaip negalėjau atplėšti pafotkinimui :P ).
Aš pasidžiaugiu žvaigždėm:
- Kokia graži ryški žvaigždė...

-Tai ne žvaigždė, tai - lėktuvas.

- Na jau, lėktuvai mirksi raudonai ir juda. O ši nejuda.

- Juda, pažiūrėk.

- Kur gi ji juda, nejuda, pervargai per savaitę.
- Na gerai, ateisim po pusvalandžio ir įsitikinsi, kad tikrai juda.
Po pusvalandžio...
- Tikrai, ... žvaigždė... Nejuda :P .
- :D :D :D .
O pyragas labai jau paprastutis. Štai toks.

Reikės:
* stiklinės stiprios arbatos;
* šaukšto aliejaus;
*
2 šaukštų uogienės (man patinka, kad būtų su gabaliukais- obuolių arba vyšnių, tada jie lieka);

* stiklinės cukraus,
* 1,5 stiklinės miltų;
* kiaušinio;
* nubraukto šaukštelio sodos ir trupučio acto.
Kiaušinį suplakam su cukrum. Supilam aliejų, arbatą, uogienę, gesintą sodą ir suberiam miltus. Viska išmaišom ir supilam skystoką tešlą į aliejumi pateptą skardą. Kvepiančio šeštadienio :)

8 komentarai:

  1. Is judanciu zvaigzdziu pazvengiau :D
    Pyrageli issikepiau su savo korekcijom. Visai skanu gavosi!Svarbiausia - nieko pirkt papildomai nereik,viskas kas yra po ranka,ta ir panaudoji !

    AtsakytiPanaikinti
  2. Lemurka, pyragelis sis tikrai pagelbeja, kai nieko ner :)Ir kai laiko ner terliotis.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jei jūs televizijos bokštą matot tiesiai priešais, o mes pro vieną langą jį matom kairėj, tai žiūrėdami dešiniau pro gerus žiūronus turėtumėt matyti mūsų raudoną stogą. Vo, kaip išvedžiojau :D O pyragas įtikinamai atrodo, reikės kada išbandyt ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vilma, reiks ziuronus nusipirkt. Tada paziuresim, ka jus ten veikiat, Pilaitej :) Ir jum ju reik - tada galesim susimojuoti :P
    Tai kad tau receptu nereik. Cia as be ju kolkas nemoku, o tu gi jauti produktus :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mes nebent vėliavą galim ant stogo išsikelt, kad lengviau būtų įžiūrėt ;)
    O dėl produktų - su pyragais kitaip, jų kol kas nejaučiu, tik užuodžiu. Bet ir tai tik kepamus ar jau iškeptus :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tai iskelkit veliava :P Idomu, ka kaimynai pasakytu :P
    O pyragai... As jau vienor suries tesla ismokau daryti, liko isbandyti dar likusias kokias gal 5. Ir jau mokesiu kepti pyragus :P Laiko dar turiu:D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kiek laiko ji kepti r kokioje teperaturoje??

    AtsakytiPanaikinti
  8. As kepu 180 laipsniu temperaturoj apie valanda, bet mano orkaiteje viskas vyksta leciau, tai galbut ir maziau laiko uztektu.Galima tikrint pagaliuku: ismeigi, ir jei istraukus jis sausa - jau pyraga traukiam, jeigu ne - dar kepam :)

    AtsakytiPanaikinti