Šis pyragas - bandymas Nr. 2. Esu maisto gaminimo pradinukė, tad pyragus kepu pagal receptus :) Pirmąkart gaminau pagal aprašymą. Gavosi pakankamai valgomas, bet gi norisi tobulo, kad valgai ir kaip toje laidoje "Gustavo enciklopedijoj" - krenti nuo kėdės, kaip gardu :) Tad pasakiau - bandysiu dar kartą, tik receptą visiškai pakeisiu. Su vyru apsitarėm, ko per daug, ko per mažai, ko išvis atsisakyti. Ir štai, vakar dar kartelį pabandžiau. Ir gavosi tobulai :) Reikės tešlai : pakelio sviesto (170-180 g),
1 kiaušinio,
0,5 stiklinės cukraus,
300 g miltų,
1/2 kepimo miltelių;
įdarui : 200-250 g varškės,
2 kiaušinių,
1/2 indelio kondensuoto nesaldinto pieno,
5 obuolių.
Minkštą sviestą išsukam iki vientisos masės, nuolat sukant dalimis įdedame cukrų ir kiaušinį. Suberiame miltus ir kepimo miltelius ir užminkome tešlą. Ją 1 val. laikome šaltai, tada iškočiojame 0,5 cm storio lakštą. Aš dėjau į popieriumi išklotą formą, bet galima ir į sviestų pateptą formą dėti.
Įdarui varškę išsukame su cukrumi ir kiaušiniais, įmaišome kondensuotą pieną. Obuolius supjaustome plonais griežinėliais (kiekvieną pjaunu į 4 dalis ir tada jau griežinėliais). Į formą sudedame tešlos lakštą, kad kraštai būtų aukščiau. Kadangi tai trapios tešlos pyragas, tai ji man gaunasi tokia trapi, jog iškloju formą tešlos gabaliukais, mat viso lakšto iš karto nesugebėjau gražiai sudėti. Na, nuo to rezultato nepagadinau :) Gal kada ir išmoksiu teisingai tai padaryti :) Taigi, sudedam varškės masę ir į ją susmaigstom obuolių griežinėlius vieną šalia kito, kaip statybininkai plytas deda :) Pašaunam į orkaitę. Kepiau 1,5 val 200 laipsnių temperatūroj. Gal jūsų orkaitėj ir greičiau iškeps :), musiškėj visuomet šis procesas užtrunka...
Kai iškepa, leiskite bent 15-20 min. atvėsti. SKANAUS :)
Erzini??Reiks ir man kada pabandyt,skaniai skamba ir atrodo:P
AtsakytiPanaikintiNeerinu :) Iškepsiu tau tokį ir dar vieną skanėstą pabandysiu pagaminti :) Tad laukit svečių ir ruoškit arbatą :)
AtsakytiPanaikinti