2011 m. liepos 29 d., penktadienis

Diena "X" ir dar daug visko :)

Aš niekur nedingau. Tiesiog - turėjau daug darbų. Šitiek visko prisikaupė... Bet nusprendžiau apie tai viename įraše pasipasakot :)
Pirmiausia, atėjo diena "X", kurios laukėm su nerimu, ir per kažkokias 5 valandas pertempėm visą savo turtą iš vieno buto į kitą. Tiesa, prieš tai gerą savaitę pakavau. Baisus darbas, bet aš, skirtingai negu vyras, kuris pasakė, kad daugiau gyvenime niekur neišsikels, kada nors pakartočiau :) Už kokio dešimtmečio :) Tada prasivalai nuo nereikalingų daiktų nerealiai:) Tai va, mes jau porą savaičių gyvenam naujuose namuose. Didžioji dalis turto taip ir ilsisi dėžėse ir maišuose, bet rankdarbius jau pirmą dieną pradėjau išpakuoti :) Ne vien dėl to, kad baisiai jų reikia, bet dar turėjau kai ką padaryti. Apie tai -paskutinėje pastraipoje.
Antras dalykas, kuriuo noriu pasigirti - senkdaikčių turguje rastu lobiu. Važiau, žinoma, visai ne to, o ir pinigų tikrai negalima buvo leisti papildomų, beeet... Nusidėjau. Aj, mažiau pavalgysim :), užtat nesikankinsiu, kad nenupirkau :) Žodžiu, pas viena močiutę, kokių 70 metų tai tikrai, radau daug visokių siuvinėtų grožių. Tarp visų servetėlių pas ją gulėjo siuvinėtas daikčiukas, kurį jos mama pasivilkdavo po suknele. Siuvinėtas rankomis ant plono audinio gruzinų moterų: "Ten visos moterys tokius turėjo. Aš dar visai maža buvau"... Apsukau gal kokius 3 ratus, nupirkau broliui dovaną, dėl kurios ir važiavau. Ir sugrįžau pas moteriškaitę. Išsiprašiau, kad nuleistų tiek, kiek man liko pinigų, ir ji sutiko. Dabar TURIU. Nunėriau petnešas, po frivolite drugeliai paslėpiau visas dėmeles ir skylutes. Ir galėsiu kada karštą vasaros dieną plazdenti :) Už nuotrauką ačiū Neringai, su kuria ilgą laiką sėdėjom viename kabinete, ir kuri nepatingėjo pasivaikščiot su manim ir pafotkint :)
Trečias dalykas, prieš išsikraustant iš savo geros pažįstamo Inos gavau.... gimtadienio dovaną. O mano gimtadienis buvo balandį. Ale kaip smaguuuu. O ypač kai pamačiau, kokio dydžio ir svorio dovana. O kai ją išpakavau - išsižiojau. Knyyyygos. Kaip pasakė Ina, tikiuosi, tokių neturi, nes šiuo dalyku dar neužsiimi. Ne, neturiu, kolkas netapau :) Bet ką gali žinoti, kuo "susirgsiu" ryt :) O knyga - geriausia dovana, kuri gulės ir kantriai lauks savo eilės. Ir tikrai jos sulauks :) Ačiū tau, brangioji.
Na ir turbūt paskutinis dalykas, apie kurį norėjau parašyti. AAAAAAš laimėėėjau :) Ar pamenat, rašiau, kad dalyvavau konkurse rusiškame forume Artugolok "Raidė kaip art objektas". Tai va, buvau tarp geriausių ir mane pakvietė sekančiai užduočiai kaip kviestinę dizainerę (apie tai - štai čia) :) Ir būtent dėl šios priežasties pirmiausia buvo išpakuotos rankdarbių dėžės. Greit startuos naujas konkursas ir aš galėsiu parodyti, ko pridirbau :)

2011 m. liepos 8 d., penktadienis

Junai - metukai :)

Šiandien švenčiam gimtadienį: mūsų mažam turteliui metukai :) Valio, valio, valio, ir vienas ilgas: valiooooooo :)
Iš tikrųjų, šiandien turim 3 priežastis švęsti:
1. Prieš metus gimė Juna.
2. Prieš metus mum gimė gyvas kūdikis (truputis apie tai - štai čia)
3. Prieš metus po komplikuoto gimdymo aš likau gyva (apie tai rašiau - štai čia).
Tad jau kaip švęsim........., tai jau švęsim.......... :) :) :)

Na ir apie ją, tą, išsvajotąją mergaitę, apvertusią mūsų gyvenimus ir papildžiusią mūsų šeimos moterų būrį :)

Juna dar nevaikšto. Nes baisiai atsargi. Bet užtat turi 9 dantukus ir labai valgi (kaip ir visi mūsų šeimos nariai). Vis dar ropoja, ne taip, kaip dauguma (keturiom), bet palenkia dešinę koją ir juda pusiau sėdėdama :) Ir juda labai greitai :)
Kaip ir pridera pagrandukui - tikra mamičiukė, nepasilieka su niekuo. Baisiai linksma (namie), bet jau moka parodyti charakterį, moka parodyti, ko nenori. Truputį "šneka": mama, tete, ate, ba ("dar" - čia dažnai vartojamas žodis, ypač kai valgo :P )
Štai ji, šįryt (kaip ir dera jubiliatei) meniškai išsiterliojusi mėlynių pyragu :)

2011 m. liepos 7 d., ketvirtadienis

Bijūnai iš popieriaus

Žaviuosi miniatiūromis. Kada nors, kai JAU turėsiu savo kampą, sukursiu kokį nors rimtesnį "objektą".
O kolkas tik bandymai :)
Baisiai norėjau padaryti mažą gėlę, bet gavosi netokia jau maža - 1,5 cm :P Prieš pradedant išardžiau gyvą iš sodo parvežtą bijūną. O tai oiiii, kaip palengvino darbą. Ir nors neturėjau tinkamo žalio popieriau, bet visvien užbaigiau su tuo , ką radau. O tai žinot, kaip ten paskui būna :)...

2011 m. liepos 5 d., antradienis

Studentiški popieriniai

Pradedam krauti dėžes. Ir kai ką ir savo paslėptų "turtų" parodysiu :P
Jau esu rašiusi, kad pagal specialybę esu pradinukų mokytoja. Studijos buvo nerealiai įdomios. Turėjom, pavyzdžiui, origamio kursą. Tiesa, tai nebuvo toks tikras, tradicinis origamio menas, nes ne vien lankstėm, o ir daug klijavom ir kirpom. Puošėm, kitaip sakant :) Ir štai kas išliko iš tų laikų.

Visų taip iki skausmo pažįstama "Diena naktis". Mūsų užduotis buvo sugalvoti kažką nematytą, ko dėstytoja neparodė (o ji rodė laaabai daug, tai tekdavo gerokai pasukti galvą :P )
Lelija iš vis mažesnių "Diena-naktis". Ožys. Mano meilė :) Baisiai patiko pirmiausia sau pačiai :) Meeeeeee :) Chameleonas iš tos pačios "dienos-nakties". Pora judančiu galvų: paukštis ir gyvatė.
Lelijos
Vikšras-pankas. Reikėjo kažką iš kubų sudėti, tai ir susidėjo toks spygliuotis :) Tiesiog - kubas. Pats elementariausias tradicinis eglutės papuošaliukas, virtęs gaideliu.
O čia toks žaidimas: ant degtukų dėžutės reikėjo kažką priklijuot tokio ir taip, kad judėtų atidarant dėžutę. Tai sugalvojau padaryti mišką: atidarinėji dėžutę tai į vieną, tai į kitą pusę, ir miškas ošia :) Porą austų (popieriaus juostelėmis) ir karpytų (Velykoms) atvirukų. Na, ir keletas karpinukų, nedidukų, 10 cm dydžio. Tiesa, jie dar iš kito gyvenimo - iš tų laikų, kai studijavau matematiką ir informatiką. Kaip pasirenkamą dalyką lankiau karpinius. Ir supratau, kad matematika - ne man :P Karpinių turiu ir daugiau, jeigu dar rasiu, pasirodysiu :)