2011 m. spalio 3 d., pirmadienis

Tobulas "Napoleonas" ir senkdaikčiai.

Kažkada Erikas yra pasakęs, kad kai iškepsiu jam "Napoleoną", tik tada galės pasakyti, kad moku gaminti. Ir aš tai padariau :) Iškepiau. Pagal šį receptą. JIS - TOBULAS, nors draugiškai nusprendėm, kad kitą kartą į kremą dėsim truputį rūgštelės. O dar vis karts nuo karto nuvažiuojam į sendaikčių turgų. Šįkart tik dalis paskutinio mėnesio grobio :) Pirma, vaza-padėklas, kuriame ir puikuojasi mano TOBULO skonio, nors gal kiek ir netobulos išvaizdos "Napoleonas" - žr. į pirmą nuotrauką. Ji kainavo - cielus 3Lt.
Na ir panašu, kad tai tampa kukliu, bet šiokiu tokiu kolekcionavimu :) Nusipirkau tokį paprastutį, bet mažiuką buteliuką, ir metalinį puodelį. Už abu sumokėjau kažkur iki 10Lt. Bet pats brangiausias pirkinys - metalinis arbatinukas. Atidaviau viso labo 1Lt, bet jis mane pakerėjo: dar gerą savaitę bent po kelis kartus per dieną ėjau jo apčiupinėti su plačia šypsena iki ausų... :D ... Pardavėjas - pagyvenęs vyriškis, pasakojo, kad nusipirko sodą, o vis kasdamas žemę, randa visokių daikčiukų. Pasidomėjo ir sužinojo, kad kažkada toj vietoj išmesdavo šiukšles. Tai vyriškis esą baisiai patenkintas, nes ir bulvės gerai dera, ir visokių menkniekių randa ir atveža į turgelį: "vis vieną kitą litą prie pensijos prisiduriu". O tas mano arbatinukas pas jį gulėjo prie "visokių šiukšlių", kuriose nepatingėjau pasikapstyti :D (pasikapsčiau, nes kai ką dar įdomaus iš jo pirkau, tai visai netyčia pamačiau dar ir "šiukšlių" :)

7 komentarai:

  1. Kaip gerai kad yra ka liftinti :)))) apart skrebinimo, kuriam siuo metu jokio ikvepimo :)
    Bet va tortas jau pusiaukelej :) skoni ragausim, vakare. Dejau, kaip sakei citrinos truputeli,ji manau visada tinka :)
    O tavo aistra miniaturoms- labai linksma :)))
    dekui
    Knopkiniukai
    p.s tai gavai pripazinima, kad moki jau gaminti :))) ?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Zivi, dekui :)

    Knopkiniuk, parasyk, kaip gavosi :) Vyras jau garsiai visiems sako, kad pagaliau sulauke "tikros seimininkes", o "lyg ir jokiu pozymiu tam nebuvo" :D...
    Hm, del tos aistros... As ir pradzioj maniau, kad cia vaiku zaidimai, bet kai pasiziurejau internete, KIEK tokiu "vaiku" ir kokius groziu padaro... Manau, kad mano atveju tai ir jau tampa kai kuo rimtesniu. Galbut net peraugs i nauja rankdarbiavimo kripti :P ...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mane visad zavi tavo toks pomegis maziems dalykeliams :) labai smagu pamatyti kokiu mazu groziu galima rast :) o del tortuko tai aciu, kad uzrodei, napaleonas mano pats megstamiausias, bet ne visur skanu randu, o cia taip paprasta :) tad paklausius tavo rekomendaciju ji gaminsiu savaitgaliui, nes kaip tik sveciu apturesim ;) tikiuos pavyks :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Laba, prisiduodu, kad tortas mano gavosi slapesnis nei paprastai buna :) taip ivertino valgantieji, bet jubiliate buvo be galo patenkinta :) tik man iki ivertinimo,kad moku gaminti,dar labai toli :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sypseniki, dekui :)Napoleonas - Eriko megstamiausias. O as megstu viska, kas saldu (bet ne per saldu)ir kepta :) Ypac keksiukus, biskvitus ir sausaunius :)
    Knopkiniuk, man gavosi tobulas, ne per slapias, bet ir ne sausas. Tai priklauso nuo to, kiek krema verdi, as viriau lyg ir ilgiau, negu parasyta (jeigu parasyta), ne kai pamaciau, koks skystas pradzioj, pradejau abejoti, ar isvis kas gausis... O kas del pripazinimo :D Aha, pripazista, jau, kad gamint moku, kad ir is "interneto ir pagal sverimus receptus", nes lygina su tuo, kaip gaminau dar pries gerus metus :) Bet cia tik del maisto ruosos pripazinimas, yra tokiu dalyku, kaip tvarka, del kurios niekad nebusiu virsuneje :D Na, niiiigaliu as kasdien tvarkytis, mane uzmusa tai, kad sitiek laiko tam aukojama. Tada nieko nespeju parankdarbiauti :D O tada diena be jokiu rankdarbiu - tusciai pragyventa... :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveikute.Oi, kaip suintrigavai mane su "Napaleonu"! :)Jau senokai svajoju pagaminti toki torta, nes pirktiniai man neitinka...Gaila, kad kiek paveluotai pamaciau ( kaip tik vakar vyras paseno vieneriais metukais :) ), bet reiks kuri savaitgali psavesti Napaleono gamybai. Daugiausiai laiko atrodo praeis lakstu kepimui.
    O vat su namu tvarkymu ir man sunku. Namus tvarkyti man pats neidomiausias darbas ir kol iki ju prieinu, tai... daug kitu darbu nudirbu. :) Tiksliau vaikai, vaikai ir dar karta vaikai...:)

    AtsakytiPanaikinti