2010 m. lapkričio 13 d., šeštadienis

Naminė duona

Apie naminę duoną kalbamės dažnai. Išbandėm daug variantų: ir parduotuvines, ir ūkininkų turgeliuose parduodamas. Tačiau iki šiol taip ir neradom kažko ypatingo, arba bent jau arti mūsų poreikių. Vis svajojau, kad kada nors išbandysiu kepti orkaitėje pati, bet nesiryžtu. Vėl pradėjom kalbėtis apie duoną, kai sesė įsigijo duonkepę. Nuvažiavus pas ją, gavom duonos kepaliuką dovanų. O jos paragavęs, Erikas ir sako: "Jeigu tikrai kepsi, pirk". Kepsiu, kaip gi nekepsiu. Ypač, kai visas duonos kepimo procesas - sudėti miltus, vandenį ir mieles į duonkepę. Ir daugiau nieko nereik daryti. Viska padaro duonkepė. Sesė jau išbandė ir žino ko kiek dėti, ir kokios gali būti kepimo klaidos. Todėl ilgų bandymų procesą galėjom jau praleisti. Tad vakar pagal jos receptą ir patarimus iškepėm pirmą kepaliuką. Vaikai valandą suko apie ją ratus ir vis uostė. O paragavę, su džiaugsmu ir pasimėgavimu pareiškėm :"Jokių parduotuvinių duonų! Dabar kepsim tik namie". Ačiū sesei už įkvėpimą :)

5 komentarai:

  1. O,kokia grazute gavosi! Dziaugiuosi,kad praleidot nesekmingu kepimu dali :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. :) aš irgi nesenai įsigijau duonkepę, bet ir kepu ruginę duoną orkaitėje.
    Apie duonkepę - recepto turėjimas yra gėris, bet reikia nepamiršti apie duonkepių skirtumus. Tas pats gali netikti kitai duonkepei. Ir dar svarbu žinoti kokiam galutiniam kiekiu (0.5kg, 1kg ir t.t.) jis skirtas, nes nuo to priklauso minkymas-kepimas.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ugne, duonkepe turiu tokia pat, kaip ir sese. O rugines duonos kepimui kada gal ir pribresiu. Kolkas man mielines teslos darymas - is stebuklu sferos :P

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš duonkepę turiu jau hmmmm.... gal 7 metus. Pas mane jau antroji:) Ir tikrai žinau, kai ši suges ar kas nutiks, tikrai pirksiu naują:) Tai vienas iš geriausių mūsų šeimos sprendimų:) Vien šviežios duonos kvapas ko vertas!Tad sveikinu įstojus į naminės duonos gerbėjų ir kepėjų gretas:)

    AtsakytiPanaikinti