2010 m. spalio 13 d., trečiadienis

Kaip gimsta raštas

Nežinau, kaip kitoms, man rašto parinkimas visada tikras galvosūkis. Visuomet norisi kažko įdomaus, kažko nematyto. Ir, galų gale, sudėtingesnio. Kad darbas būtų smagus ir teiktų malonumą. Ieškoti internete, žinoma, galima, bet tai atima laaaabai daug laiko ir retai kada pasiteisina (arba nemoku ieškoti, he, he). Knygose taip pat jau visi šimtą kartų matyti. O kurti pačiai nors ir smagu, bet kartais nėra tiek laiko. Arba tiesiog neįsivaizduoji, ko norį. Tačiau šį kartą nuo pat pradžios mačiau ryškų vaizdinį, kokio rašto noriu. Tokio niekur neradau, tad nusprendžiau paaukoti šiek tiek laiko. Juk kai gauti norimą rezultatą, o ne tiesiog, pritaikai, ką radai, yra TAIP malonu :)
Dabar, po geros dienos plušėjimo prie rašto, mezgu štai tokią juostą. Ji skirta gėlėm/žvaigždėm užbaigti. Koks bus rezultatas, dar pati nežinau, bet labai jo laukiu.
Na truputis virtuvės :). Nors ir esu tinginė ir labai retai ką nupiešiu iš anksto (dažnai tik turiu vaizdinį mintyse, kurį nuolat kaitalioju), šįkart be piešinio niekaip negalėjau apsieiti. Pradžioj nupiešiau mažiuką, kad matyčiau, kaip turi persipinti juostos. Bet supratau, kad kaip gerai bemegzčiau, iš šio piešinėlio bus sunku gaut norimą rezultatą. Tad piešiau dar kartelį, daugiau mažiau natūralaus rašto dydžio piešinį. Tada mezgiau, ardžiau, mezgiau, ardžiau... Tada varčiau knygas ir žiūrėjau, kur darau klaidas. Ir, galų gale - bingo! Man pavyko :) Dar bandžiau į patį perpintą raštą įterpti pumpurėlius, bet visgi juos iškėliau į pakraščius, kad neužgožtų rašto. Kelios dienelės, ir norimo ilgio juosta jau bus baigta :) Uffff, artėjam prie įdomiausios dalies :) Jau seniai tokio "didelio projekto" nedariau :)

3 komentarai:

  1. Na tu tai pavarai!!Inspiruoji mane pabaigti savo 'kankini' :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Va va, man tie patys žodžiai ant liežuvio: Nu tu ir pavarai... :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Lemurka, spiriuoju, spiriuoju. Bet ir pati vis "is kelio" nueinu :P Ir lyg ir arteju prie pabaigos, bet ne taip greitai, kaip norejau :)
    Agne, :D
    Aciu, kad pakomentuojat :)

    AtsakytiPanaikinti