2010 m. birželio 14 d., pirmadienis

Kaligrafija. Kinų hieroglifai

Na, pagaliau, prisiruošiau :) Rašau apie dar vieną gimtadienio dovaną. Paskutinę :) Na, ne paskutinę, bet apie ją laaabai noriu papasakoti.
Nieko gyvenime neatsitinka šiaip sau... Vieną naktį sapnavau, kad perku knygą. Pabudau, sakau vyrui: "Jau senokai nebuvau knygine, noriu kokios knygos įdomios". Sako: "Keliauk, pirk". Taigi, po darbo, sugundžius bendradarbę, keliaujam į rusiškų knygų knygyną. Išsirinkau. Tai knyga apie kinų hieroglifus. Niekad per daug nesidomėjau, bet kažkaip susigundžiau. Tiesiog, graži knyga, daug pavyzdžių. Neperku knygų šiaip. Žinau, kad kiekvienai ateis laikas. Ir jis visada ateina...

Po mėnesio ieškojau, kaip prasmingai ir įdomiai panaudoti gimtadienio pinigėlius. Maloniausia - pasimokyti ko nors įdomaus, kam aukoti pinigėlius iš savo kišenės negalėčiau. Ir štai, po darbo, visiškai neplanuotai užsukau į dailės reikmenų parduotuvę. Pamačiau skelbimą apie rengiamus kursus: "Kinų tapyba. Šilko tapyba. Kaligrafija. Tapyba ant porceliano." Hmmm, kaligrafija - tai ko man reikia. Iki to laiko jau pavarčiau knygą, paskaičiau, bet pasirodė toks tamsus miškas, šitiek daug visokių technikų, kad nusprendžiau: "Yra dalykų, apie kuriuos geriau sužinoti iš profesionalų". Ir užsirašiau į kursus.
Buvau nusiteikusi lankyti daugiau, kad pagauti esmę. Tačiau jau pirmos pamokos metų supratau, o ir mokytoja prisipažino, kad nelabai ji ir domisi kaligrafija ir antrą pamoką net ir neturės ko pamokyti. "Jeigu domitės, dirbkit savarankiškai". Na, tikėjausi ko kitko, bet deja, negavau. Tačiau puikiai praleidau laika, atsipalaidavau ir sužinojau daug naudingos informacijos apie priemones. Ir dar. Kadangi be manęs buvo dar dvi mokinės, kurios ėjo į kinų tapybos pamokas, pamačiusi, kokius grožius jos tapo,nusprendžiau ateiti dar kartelį, tik į kinų tapybą. Apie ją taip pat turiu keletą knygų, bet vis laikas neateidavo :)

Pristatau. Mano pirmasis hieroglifas. Buvo liepta pačiai išsirinkti, kokio noriu. O norėjau tik vieno - poilsio. Štai - "Poilsis", kiek pasiglamžęs, nes daug keliavo su manim :)
Belaukdama kitos pamokos, dar turėjau smagaus laiko pažaisti su hieroglifais. Ir šiaip, mano mėgstama tema - vabaliukai.... skruzdeliukai...

2 komentarai:

  1. Oij, smagu dėl tavęs. Gražu :)

    rodos, net jaučiu, kaip bėgioja skruzdelytės :)

    Labai įdomios skrudėlytės :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skruzdėlytės... Vyras sako: "Norėčiau tokios tatuiruotės" :)

    AtsakytiPanaikinti