2011 m. gruodžio 13 d., antradienis

Siuvinėti eglės žaisliukai. Juodasis siuvinėjimas

Prieš keletą metų ruošiau RK priedą apie juodąjį siuvinėjimą ir siuvinėjau raštų pavyzdėlius. Dviejų spalvų: terakotos spalvos ir mėlynais siūlais. Išmest, žinoma, jų neišmečiau. Turėjau porą minčių, kaip panaudot. Ir va, pagaliau, dalį iš jų panaudojau :) Tikiuosi, nepatingėsiu, ir padarysiu eglutės žaisliukų iš likusių terakotos spalvos siuvinėlių. O mėlyniems siuvinėliams turiu kitą mintį :P
Kolkas padariau 3 žaisliukus. Pirmieji 2 buvo šie. Iš abiejų pusių po skirtingo, bet kažkiek panašaus rašto siuvinėlį. Taip atrodo iš vienos ir iš kitos pusės. Tiesa, vieną siuvinėjau kažkur apie 2-3 valandas.
O trečią žaisliuką dariau ir fotkinau. Tad prašom, trumpa pamokėlė :) Tiesa, visai nebūtina siuvinėti, galima panaudoti dailaus kalėdinių motyvų audinio gabalėlius.
Pirmiausia išsiuvinėjam motyvus arba paimam raštuotą audinį. Iš storo kartono iškerpam 2 apskritimus kiek mažesnius už audinio gabaliukus. Tada iš sintepono pagal kartono apskritimus iškerpam tokio pat dydžio apskritas detales. Sudedam vieną "sumuštinuką": kartoną, ant jo sinteponą, o ant viršaus - audinį. Apverčiam ir susiuvam. Pradėjau nuo priešingų kampų susiuvimo. Ir taip apsiuvau visą kartono pagrindą. Gal jūs mokėsit tai padaryti dailiau, bet aš jau kaip moku, tai moku... Be to, šios pusės visvien nesimatys :P Tokiu pat būdų apsiuvam ir kitą kartono pagrindą. Abu siuvinėlius sudedam ir dailiai susiuvam. Bet nepamirštam palikti kokį 1 cm skylę, į kurią vėliau slėpsim raištelio galus. Imam siūlą raišteliui. Aš ėmiau tuos pačius siuvinėjimo siūlus, kuriais siuvinėjau raštus, dėjau juos 4-gubus. Ėmiau gal kokio 80 cm ilgio siūlus. Galus surišau. Galima to ir nedaryt, bet man taip dirbt patogiau. Dabar duodam vieną siūlo galą namiškiams laikyt, o patys sukam viena kryptim siūlą. Sukam daaaaaug, kad siūlas laaabai susisuktų. Nuo to, kaip stipriai susuksit, priklausys ir raištelio grožis :) Tada abu galus sudedam kartu, ir... raištelis pats turi susisukti. Surišam galus mazgu. Imam raištelį, jo galą kišam į paliktą skylę. Prisiuvam raištelį, adata užkabindami už raitelio apačios. Pabaigoj suformuojam iš likusio raištelio kilpą, o jo galą paslepiam toj pačioj skylėje. Dailiai siusiuvam, prasiuvam raištelius, kad galai neišlistų. Ir gaunam štai tokį žaisliuką :) Iš dviejų pusių - su kitu raštu. Ir štai taip atrodo visi 3 žaisliukai. Geros nuotaikos besiruošiant šventėms :)

11 komentarų:

  1. Puikus!Labai patiko!
    p.s.:tikiuos pagaliauman leis komentuot,nes jau nusibodo nebylia but

    AtsakytiPanaikinti
  2. Super !!1 Laaaaabai originalu ir laaaaabai gražu :)))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai mieli darbeliai. Lauksim papuostos eglutes foto.

    Lemurka, as irgi negaledavau komentuot,nesuprantu, gal cia sistema streikavo. Dabar rodos jau galiu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dekui visoms :)
    Lina, kazi, ar ant eglutes kabinsiu :P Yra, kas viska nukabina ir ismeto :D Tai gal siaip kur kuo auksciau pakbinsiu :P Kur mazos rankeles nepasiekia :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. oi kokie grazus ir aciu uz pamokele manau pravers tikrai

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai orginalu! Idomu kokio skersmens yra sie zaisliukai?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Zivi, i sveikata :)

    Laura, dekui :) MAzesni - 5 cm, didesni - 6 cm

    AtsakytiPanaikinti
  8. Auksaranke, nesiliaujate stebinti savo kruopštumu!!!! Gražių idėjų ateinantiems metams!!!

    AtsakytiPanaikinti
  9. gal galima siu grazuoliu uzsisakyti? ;)

    AtsakytiPanaikinti