2011 m. gegužės 25 d., trečiadienis

Vabaliukai vabalai

Pirmiausia noriu parodyti, ką Erika rado prie ežeriuko praeitą savaitę. Važiavom pasižiūrėti buožgalviukų. Ir kol Erika tupėjo prie kranto, pamatė, kad žemė pradėjo judėti. Žodžiu, matėsi, kad tikrai ne koks mažiukas vabaliukas ruošiasi išvysti saulę. Ir štai, pasirodė visame gražume. Buvo ir klyksmų, ir "oi", ir "ai", ir "ach" :) Juk gyvio dydis - kaip didžiojo piršto. Tik judėjo taip greitai, kad nuotrauką gavau tik vieną. Štai jis, paprastasis kurklys. Apie jį vaikystėje daug skaičiau, bet iki šiol nesu gyvo mačius. Įspūdingai atrodo :) Tiems, kuriems vabalai patinka arba bent jau įdomu į juos žiūrėti pro stiklą, noriu pranešti, kad PC Oze vyksta vabalų paroda (ir dar šį savaitgalį vyks). Man labai patiko. Nors ir esu mačius Rygos Zoo, bet visvien baisiai malonu pamatyti dar. Ir dar ir dar.
Tik Rygoj nėra drugelių. Tad prie drugelių mes prastovėjom ilgiausiai. Tokio dydžio nesu mačius, kaip dvi mano rankos. O grožis, grožių grožis. .. Ir jeigu pasiseks, galima pamatyti, kaip drugeliai pirmąkart pamato dienos šviesą.

2 komentarai:

  1. Ohoho tai radinys :OOOO
    Ačiū už nuotrauką, nes gyvai man jo dar neteko susitikti :)))
    Ir kaip smagu, kad buvo vabzdžių paroda, gaila, kad gyvenimas kažkur toli toli sodyboje ne visada yra pliusas :))) Na, nebent galima sakyti, kad mes čia gyvai vabzdžius apžiūrim, bet gi ne visus visus kiek jų yra :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aurelija, vaikai ir dabas vis su lyksmais prisimena si gyvi :) Mes veliau dar ju matem prie to ezeriuko kelis, tik maziukus :)
    O kai gyvenimas toli toli sodyboje, tai yra savu minusu, ir savu pliusu (kuriu daugiau, kitaip negyventumet). Jus ten zymiai idomesniu dalyku pamatot ir galit stebeti juos kasdien :)

    AtsakytiPanaikinti