2010 m. vasario 21 d., sekmadienis

Staliukas su drugeliais

Šeštadienio rytas - tikra kankinė. Žurnalui reikia sugalvoti kažką įdomaus, o įkvėpimo nėra jau nuo sausio pradžios. Išsitraukiu kelias knygas įkvėpimui, bet mažai ką padėjo. O paskui prisiminiau - taigi turiu net 2 staliukus, kurių nenaudoju, nes jie nėra bent minimaliai mano rankų paliesti. Tad ir apsisprendžiau - padailinsiu. Tik ne dekupažu. Išbandyt išbandžiau šią techniką, bet tegu atleidžia jos aistruoliai - man tai visgi su menu nieko bendro neturintis dalykas. Galbūt dėl gausos dekupažuotojų ir jų pasikartojančių darbų (nes servetėles perkam tose pat parduotuvėse)...Taigi, ne dekupažas. Nusprendžiau, kad išpaišysiu. Ieškojau kokių afrikietiškų motyvų, bet kažkaip neįkvėpė. O sustojau ties rytietiškais motyvais. Prie drugelių. Drugeliai - mano silpnybė. Kaip ir daugybė kitų mažų mūsų Žemės gyventojų. Ir jau senokai jų nepiešiau/ nekarpiau ir panašiai. Tad visą rytą piešiau drugeliuką, kol išgavau tokį, kokio norėčiau. Dar per 3 kartus išdeginau kontūrus (mat ilgai sėdėti pasilenkusi negaliu). O jau šiandien išpašiau visom vaivorykštės spalvom. Ir nuotaika iškart pakilo. Tad jeigu kam patiks, RK balandžio numeriuke ieškokite brėžinio :)
O aš pagaliau atsigersiu arbatos ryškiaspalvių drugelių draugijoje :)

3 komentarai:

  1. Super!Laabai grazu! Ir spalvos,ir piesinys (as irgi megstu visokius vabalus ir augalinius motyvus:P) O dazei akrilu?Nes tokie "paliejimai:tai kaip kokia akverele palieta:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai gražus staliukas, išskirtinis. Drugelis nepakartojas, išties geriau negu dekupažas

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū, ačiū :). Jau spėjau jį truputį pagadinti, nes dažiau akvareliniais dažais. O lakuojant jie kiek paplaukė. Akvarelės labai norėjau, kad per dažus persišviestų medis. Nors to peršviečiamumo galima ir akriliniais dažais išgauti. Tai vienas drugelis nukentejo, o kitas - jau lakuotas gabaliukais, tai liko sveikas gyvas :)

    AtsakytiPanaikinti