2011 m. vasario 28 d., pirmadienis

Noooriu gėlių, saulės ir pavasario :P

Įsivaizduojat, ryt jau pavasaris. KAIP aš jo laukiu!!!!!! Noriu greičiau žolės, gėlių, spalvų, kvapų, net ir balų, pirmų musių ir visi kito gėrio :P
Ir mes jau pradedam ruoštis vasarai. Pamažu, kol dar šalta. Nes kai orai atšils, nesinorės tupėt namie.
Prieš kelis metus "Rankdarbių kraitelei" ruošiau pamokėlę apie siuvinėjimą "kirmelaitės" dygsniu. Paruošiau pavyzdėlių, o kur paskui juos dėt... Išmesti - ranka nekyla. Tad šie du mažiukai siuvinukai buvo sukrauti į dėžę "kol ateis laikas". Turiu tokią. Ten guli tai, ko išmesti negaliu: nerti gabaliukai, popieriaus darbeliai, ir t.t.
Ir štai jis (laikas) atėjo. Ištraukiau, išlyginau, iškirpau. Tada paderinau siūlus, apnėriau. Kolkas tik vieną. Driežui reik dar kokių augalų išsiuvinėti, tad jis lauks savo eilės.
Tai bus suknelės panelėms. Bet visų suknelių baisiai tingiu nerti. Todėl nunėriau tik atskirų detalių, kurias sujungsiu į vieną gabalą, o likusi dalis bus iš audinio. Iki vasaros turiu suspėti :P

5 komentarai:

  1. O kaip tas kirmėlaitės dygsnis daromas? Gal yra kur kokia pamokėlė?.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aga labai idomus sis kirmelaitis dygsnis, kazkaip neikad dar tokio nemaciau, o atrodo tai labai graziai :) apnerimas tai labai dailutis :) na laukiam laukiam busimu sukneliu, itariu, kad jos bus labai grazutes :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. puiku,ir mane sudomino kirmelaitės dyksnis

    AtsakytiPanaikinti
  4. Agne, pasiziurek va cia: http://modistka.net/rococo-6.php
    Google galima rasti nemazai pavyzdziu. Kitaip (t.y. bent jau rusu literaturoj taip vadina) - sis dygsnis - rokoko. Lietuviskai tais pat yra info, jeigu ivedi "rokoko siuvinejimas"
    Sypseniki, Loreta, dekui :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Uoj, ačiū, nemačiau anksčiau, kad įdėjai šią nuorodą ;)

    AtsakytiPanaikinti