2010 m. spalio 28 d., ketvirtadienis

Patarimas: jeigu tenka permegzti iš naujo

Ką gi, atrodo, liksiu be spuogų :) Pritrūkau šviesių siūlų mezginio apačiai, o tamsesnių, kurių taip bijojau, kad neliks, visgi liko. Tad išardžiau šviesią dalį. O beardydama pagalvojau, kad reik pasidalinti mano gudrybėm.
Kaip atstatyti išardyto (nebūtinai jau dėvėto, bet jau pagarinto, palyginto) mezginio siūlą žinau laaabai daug būdų. Bet papasakosiu apie mano atradimą.
Kaip žinia, kai išardot mezginį, siūlas lieka banguotas.Jeigu megsite tokiu siūlu, akys bus baisiai kreivos ir mezginys - netvarkingas. Aš siūlų neskalbiu, nes tai labai ilgai užtrunka, o lyginu. Kelios minutės - ir galite vėl sėsti prie rankdarbio.
Siūlų kamuoliuką dedu į dubenį.

Per drėgną skudurėlį palyginu tik siūlų galą ir pažiūriu, ar nesugadinsiu jo lygindama. Kol siūlo galas dar drėgnas, patampau jį, kad išsitiestų.Dedu dubenį su siūlo kamuoliuku už lygintuvo, tada siūlo galiuką dedu po drėgnu skudurėliu, o ant viršaus - karštą lygintuvą (jo nelaikau). Jį dedu taip, kad kuo didesnis plotas būtų ant siūlo. Dabar gan staigiais judesiais traukiu siūlų. Tai darau greitai. Tiesiog - traukiu siūlą iš po lygintuvo ir tiek. Kai skudurėlio plotas jau sausas, perdedu lygintuvą ant drėgno ir taip toliau.
Išlygintus siūlus metu ant grindų į tokias "krūveles". Jos turi būti nedidelės, kad nesusipainiotų siūlai. Tada vėl traukių siūlą ir vėl jį susuku. Ir po truputį tuos siūlus susuku visus.
Galų gale gaunu tiesų siūlą. Jeigu kažkur siūlas liko truputį susigarbanavęs - nieko tokio: kai susuku dar drėgną į kamuolį, jis išsitiesina.
Sėkmės permezgant :) Tikiuosi, mano patarimas pravers :)








7 komentarai:

  1. Labai ačiū už patarimą, nes mano anksčiau naudoti metodai užimdavo arba daug laiko arba daug nervų kainuodavo, šis man atrodo labai neblogas ir kaip tik turiu ardytų siūlų, kad tuoj pat išbandyčiau.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Super,as irgi lygintuvu lyginu,ale sukdavau ant kedes atloso,o paskui toki "kpa"lygindavau. o lygintuvas skyles lygnimo lentoj neisdegina?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Prapieste, butinai isbandyk, ir jei kazkas neaisku, parasyk.
    Lemurka, jeigu lygintuva paliksi visam kilogramui siulu pertraukti, tai isdeginsi :) As kokiu 10 sekundziu palaikau, kol skuduriukas dregnas, o paskui viska pakeliu ir perdedu skuduriuka ant siulo taip, kad virs siulo vel butu dregnas plotelis. Sis budas greitesnis, negu tu darei. As ta, kuriuo tu darei, taip pat isbandzius ir aprasius savo knygoj :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Fantastiškas patarimas, ačiū, kad pasidalinai!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Mane mama išmokinusi dar paprasčiau, tik gal taip idealiai gražiai neišsilygina. Išardytus siūlus susuki į nelabai didelius kamuoliukus, tada imi visą kamuolį, įsuki į stipriai drėgną medvilninį medžiagos gabalą ir karštu lygintuvu tą įvyniotą kamuolį paspaudi ir palaikai, paspaudi ir palaikai vartydama iš visų pusių. Kadangi siūlas sudrėksta, pagulėjęs kamuolyje taip pat išsitiesina.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Agnuze, dekui. Zinau ir apie si buda. O maniskis - tikrai nesudetingesnis uz ji (kai as prie jo pripratus: tik viens du, viens du ir jau pertrauki visa siula :). Tik gal sintetiniams siulams netinka

    AtsakytiPanaikinti