2010 m. birželio 7 d., pirmadienis

VU botanikos sodas Kairėnų g 43, Vilniuje

Taip jau kartais būna: gyveni visai šalia, bet apie tai nieko nežinai. Taigi, jeigu jau taip nutiko, taisykime savo klaidas :) Ir keliaukime ne už 300 km, o tiesiog į miesto pakraštį :) Tą mes ir padarėm vakar - nukeliavom į VU botanikos sodą (už Saulėtekio, Kairėnų 43). Įėjimas mokamas, mokestis simbolinis (7 Lt suaugusiems), tačiau parko plotas didžiulis: prireiks kokių 3-4 valandų viskam apeiti. Na ir, žinoma, geriausia nukeliauti per kokių gėlių žydėjimą. Jau baigę nužydėti rododendrai, tačiau šiuo metu žydi vilkdalgiai. O už kokios savaitės ar truputį daugiau žydės bijūnų plantacijos. Jų tikrai bus daug.
Yra keletas skulptūrų, tvenkinių, japoniškas sodas, gamtos muziejus, fontanas, daugybė suoliukų... Galima rezervuoti piknikų stalą arba pavėsinę. Tad esant progai (na, ir be jos), tikrai rekomenduojam :)

2 komentarai:

  1. Kaip tau smagu, turi laisvo laiko ir kiek visko atrandi :) džiaugiuos dėl tavęs. O kakavos ceremonija jau susigundžiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tokiem dalykams, kaip savaitgaliniai pasivaikščiojimai, visada laiko rasdavom. Tiesiog visada būna problema - kur nukeliauti. Kad būtų netoli ir gamtoje.
    Smagu, kad gundotės kakavai:)O aš va ieškau kompanijos į arbatos ceremoniją :)

    AtsakytiPanaikinti