2010 m. birželio 4 d., penktadienis

Kakavos gėrimo ritualas


Kaip ir žadėjau, grįžtu prie gimtadienio dovanų.
Bendradarbiai padovanojo kvietimą dviems į kakavos gėrimo ceremoniją
"Arbatos Magijoj". Oooo, kaip aš mėgstu kakavą (išgeriu porą kartų per savaitę, nes šiaip geriu tik vandenį :), tačiau tikrai mėgstu kakavą). Tik gaila, kad Lietuvos parduotuvėse nerasi normalios. Na, ir kokia ta gera, tikra turi būti - net ir nežinojau iki šiol. Tad šiuo kvietimu pataikė tiesiai ten, kur reikia :) Tik problemėlė - vyras griežtai atsisakė eiti. Sako, nemegėjas. Betgi galų gale įkalbėjau. Nors paskutinę minutę visai netikėtai jis apsikeitė su mano klasioke, pas kurią svečiavomės išvakarėse.
Taigi, nukeliavom... Paragavom tikros kakavos, kurią nuo iki gaminom kartu, pradedant pupelių skrudinimu ir baigiant gardinimu prieskoniais. Mmmm, kaip gardu... Taigi, įsigijau kakavos pupelių ir dabar, kai labai užsinorėsiu, galėsiu pakartoti šį ritualą namie. Niekur neskubant, skirti laiko tik sau ir šiam gėrimui. Galėsiu tiesiog sustoti ir pasimėgauti. Nes to daryti jau nebemokam.
..
Ir dar. Taip sakant, apetitas kyla bevalgant:) Turiu dar vieną norą - nueiti į arbatos gėrimo ceremoniją. Na, kavos aš nemėgstu ir visai negeriu. Ji kvepia nerealiai skaniai, bet pats skonis - ne man (turbūt problema tokia pat - neragavau tikros, skanios kavos, bet kažkaip ir netraukia). Sulčių negeriu, t.y. negeriu parduotuvinių sulčių. O va natūralių, pačių spaustų - mėgstu. Apie visokius gėrimus/limonadus/ kokakolas/ fantas ir pan. plastikiniuose buteliuose išvis patylėsiu. Jų mano gyvenime seniai nebėra. Geriu vandenį, visur ir visada, vietoj visų karštų ir šaltų gėrimų, su viskuo. Dar kartais išgeriu mineralinį negazuotą, kartas išverdu vaikams kompotą su trupučiu cukraus, kad jo visai nesijaustų, o jaustųsi vaisiai ar uogos. O va prie mėgstamų gėrimų - arbata. Na, jos taip pat geriu keletą kartų per savaitę - dėl tos pačios priežasties, kaip ir visų kitų gėrimų: gerti bet ko, su sintetiniais aromatizatoriais arba iš pakelių, kur supilamos visos šiukšlės, nenoriu (tad mielai pakeičiu vandeniu), o tikros, geros, dar turbūt neragavus. Tad labai noriu paragauti :) Ir būtinai tai padarysiu :) Ir papasakosiu įspūdžius :)

3 komentarai:

  1. Kaip faina!!! Aš irgi labai megstu kakava :) Su malonumu apsilankyciau tokioje kakavos gaminimo ceremonijoje - gal užsiprašyti gimtadienio dovanų? Bet kad iki to gimtadienio dar toli ))) Reiks kada pačiai susiorganizuoti su kuom nors ))) Arba pasiprašyti pas kai ką į sviečius )))))

    AtsakytiPanaikinti
  2. As dar kai ko neturiu, kad galeciau kakava namuose padaryti. Kai tik turesiu - butinai pakviesiu i svecius :)

    AtsakytiPanaikinti