2010 m. birželio 8 d., antradienis

Suknelė per porą vakarų

Prieš kelias savaitės buvo Erikos išleistuvės. Cha cha, labai juokingai skamba, išleistuvės darželyje. Mūsų žmogeliukas tiesiog baigė darželį ir ruošiasi mokyklai. Taigi, pirkom šventei suknelę, o su Emilija susitarėm, kad jai nepirksim. Tačiau matydama, kaip ji žiūri į sesę, nusprendžiau ir jai pasiūti kokią labai paprastą.
Siūti aš taip ir neišmokau - neįmanoma mokėti visko... Tad paėmiau gabaliuką drobelės, susiuvau šonus, palenkiau viršaus ir apačios kraštus. Viršų sudaigsčiau, suformavau tankius rauktinukus priekyje ir nugaroje ir juos pasiuvinėjau (yra tokia rauktinukų
siuvinėjimo technika, tik net nežinau, kaip lietuviškai ją vadinti; visąlaik svajojau ką nors sau pasiuvinėti, ale reik labai daug audinio, tai reik važiuot pirk, o audinių parduotuvėj vis pamirštu, kai pamatau tiek daug audinių). Prisiuvau petnešėles - juosteles... Hmmmm, kažko trūksta. Nunėriau gėlių nėrinius apačiai ir skirtingų dydžių atskiras gėlytes. Prisiuvau. Klausiu vaiko, ar patinka. Sako :"Labai graži suknelė", o akutės tik dega :) O tai ir yra didžiausias įvertinimas :)

8 komentarai:

  1. O kas čia sakė, kad apie didesnį darbą net pagalvot negali? :) Gali ir galvoti, ir padaryti.
    Labai gražu ir vasariška. Man patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nuostabu... Gal gali pasidalinti, kaip ta raukinukų darymo technika vadinasi? :) Smagu būtų išmokti...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Turiu knygą rusų kalba, siuvinėjimas vadinasi "вышивка буф". Буфы - tai raukinukai, bet siuvinėjimui jie turi būti labai sutraukti. Daugiausia tokiu būdu siuvinėjamos suknelės mergaitėms. Ir aš noriu tokios sau :), tik audinio reikia bent 5 krūtinės apimčių, o audinių atsargose tokio neturiu... Jeigu turėsiu sveikatos, paruošiu trumpą pamokėlę už savaitės kitos...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Daili suknytė. Pamokėlė visai nieko būtų, nors googlej buvau įmetusi paiešką. Čia yra parodyta http://www.liveinternet.ru/users/3503670/post115617000/, bet foto kažkokios išplaukę, net akis vargina.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Super ! Kaip man gražu tokios vasariškos suknutės.Tikrai šauniai padirbėjai !

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ačiū, aciū :) Aš irgi pabandžiau įvesti žodį, tai išmetė šitiek įdomybių...
    Nukeliauvau šiandien audinio, tikiuosi, užteks :) Tai kai dirbsiu, kartu ir pafotkinsiu procesą :)

    AtsakytiPanaikinti