2010 m. birželio 19 d., šeštadienis

Mano svajonių nėriniai

Kai jau rimtai pradėjau domėtis įvairiomis rankdarbių technikomis, ši tapo mano svajone. Net nežinau, kodėl. Ir tiksliai įvardyti šios technikos net ir negalių, nes yra tiek daug atmainų, kad pati kolkas esu pasimetusi, kaip apibendrintai vadinti... Žinojau, kad tai sudėtinga nėrinių pynimo technika, tad visada sakiau: "Kai išeisiu į pensiją, būtinai išmoksiu". Na, įstatymai mūsų šalyje keičiasi ir iš politikų pasisakymų supratau, kad pensijos galim ir nesulaukti. Tad bandymų laiką nutariau paankstinti. O ir žiū - laiko laisvo dar truputį turiu :) Taigi taigi, pradėkime, kol noras nepraėjo :) Štai keletas pavyzdžių. Šaltiniai čia, čia ir čia. Tik va pagrindinė priežastis, kodėl iki šiol nepradėjau, visgi buvo ne vien laiko stoka, o daugiau priemonių nebuvimas. Ir kaip ir visoms įdomioms technikoms, Lietuvoje nėra pirkti tokių ritelių.
Bet kai norisi čia ir dabar, ko tik nepadarysi :) Tad per keletą vakarų iš popieriaus prigaminau ritelių. Dar ne visai tas, ko reikia, dar pabandysiu pažaisti su dydžiais, bet pradžiai tikrai užteks. Reik griebti jautį už ragų, kol noras nepraėjo :) Ir dar vienas būtinas dalykas. Reikia "darbinio pagrindo". Kadangi pradedama mokytis nuo juostelių pynimo (kolkas jos ir yra mano dydžiausiai siekis), tai mano supratimu ritinys - pats tas, ko reikia. Iš audinio iškirpau 35x55 cm gabalą, susiuvau ir prikimšau pjūvenų (jų pirkau gyvūnėlių parduotuvėje). Tad darbui pasiruošusi. O mokinuos tradiciškai - iš knygų. Mano mėgstamiausiai mokymosi būdas - savarankiškai :) Radau keletą savo bibliotekoj ir dar vieną įsigijau.
Laukite tęsinio :)

11 komentarų:

  1. Oi, man paskutiniu metu irgi baisiai knieti išbandyti :)). Knygų RU kalba jau įsigijau ir netyčia radau vietinėje parduotuvėje nedidelių ritelių bei lininių siūlų.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mistiskas procesas ir nepakartojamas rezultatas.Kantrybe, kruopstumas, ir noras viska isbandyti-kaip visada-stebina:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ugne, būtinai iųbandyk, o jei nesisesks - rašyk. Aš jau įsivažiavau, pagrindus supratau ir išsiaiškinau :) Greit pasirodysiu :)
    Lemurka, man irgi buvo mistika iki trečio nįrinuko. O dabar lyg ir suratau, kas ir kaip. Tik rezultatų tokių negreit pasieksių :) Patirties visgi reik nemažai :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oi, man tas dalykas tai atrodo iš viso "iš fantastikos srities":) Šaunuolė, kad turi tiek kantrybės;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man irgi labai šie nėriniai labai patinka jau seniai žiūrinėjuosi, bet neturiu jokios knygos šia tema, Vilniuje būnu itin retai, ir miestą nelabai pažįstu nežinočiau nei kur literatūros ieškoti, o šeivelių pas mus turbūt nėra pirkti,bent aš tokių nemačiau, taip ir žiūriu į kitų darbus pati nepradedu. Reikia matyt kažkokio postūmio ar spyrio į tam tikrą vietą, tada susirasčiau viską ko reikia ir dirbčiau. Lauksiu tavo rezultato, labai įdomu kaip pasiseks pačiai iš knygų išmokti.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Knygų yra Vilniaus traukinių stoty. Tiksliau ne pačiame stoties pastate, o jeigu stovi prie įėjimo į jį, kur trulikai važiuoja, tai pirmame pastate iš dešinės, kurio pradžioje yra bankas kažkos, o arčiau traukinių bėgių - rusų knygų knygynas, ten rankdarbiams labai daug visko yra. Nors yra ir internete labai daug, pvz: http://www.osinka.ru/Sewing/Dekor/Needlework/10_06/ arba http://gwydir.demon.co.uk/jo/lace/index.htm. Ritelių tikrai nerasi Lietuvoj, nes pas mus parduoda tik tą, kas turi paklausą, o čia tai jau nepaklausus dalykas...

    AtsakytiPanaikinti
  7. gamyba tikrai atrodo kazkas mistisko...bet rezultatas nuostabus!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labas
    Šie du žiedai yra gražus. Aš padaryti nėrinius ir norėčiau juos per daug. Ar galėtumėte man padėti? Šios nuorodos neveikia man albumą.
    Laimingas darbas. Apkabinimas nuo Katalonijoje (Ispanija).
    Rozetės
    email: rosaseis@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas,
      ne, as pati tokiu geliu nemoku daryti, t.y. neismokau, tik juosteles manku pint. O nuorodos gali buti, kad neveikia, seniai sis irasas darytas :)

      Panaikinti
    2. Dėkojame už jūsų atsakymą.
      Happy savaitę.
      Apkabinimai.

      Panaikinti