2012 m. gegužės 2 d., trečiadienis

Segė "Akmens lelija"

Būna tokių darbų - tikrų iššūkių. Šis yra toks. Prie jo paplušėjau ne vieną dieną, nors rezultatas - nedidelis (4 cm dydžio) ir nėra toks, kokio norėjau :P Mintyse darbai gimsta lengvai ir greitai, bet technologiškai būna sudėtinga išspręsti :) Na, negaliu ir nenoriu daryti bet kaip. Ir reikalauju iš savęs, kad segė atrodytų gerai ne tik paguldyta, bet ir įsegta. O dažnai įsegus ji kabo vos ne aukštyn kojom, nes jos viršus nusveria. Dėl to neperku segių, nes kiek mačiau, mažai kas tuo rūpinasi :P
Taigi.... Idėja yra jau kiek pasenusi. Pilnas internetas apnertų akmenukų. Bet ši idėja labai labai man patiko. Ir kolkas nemačiau jos pritaikymo ne interjerui, o būtent segėms ir papuošalams. 
Apnėriau siuvimo siūlu ir papuošiau jau rodytos gėlėm ir frivolite nėrinuku palei kraštą. Beeet.... Akmenukas turi svorio ir pritvirtinti sagtelė taip, kad segė atrodytų dailiai ir nenusvertų - uffff, nerealiai sudėtinga. Ir nors ėmiau mažą akmenuką, net nerašysiu, kiek kartų persiuvau sagtelę ir kiek kartų keikiausi tai darydama. Galų gale radau tinkamą vietą, bet teko kiek pakeisti pačią segę ir įdėti dar daugiau darbo... Tad ši segė darbo procese truputį pakuteno mano nervines ląsteles :D.. Rezultatas visai patiko, tik šiuo metu kaži, ar norėsiu tiek plušėti dar kartą. Kitą vertus turiu patirties ir jau bus lengviau daryti kitąkart...

P.S. Šis darbas, tiksliau jo užbaigimas, išjudino iš mirties taško ir jau turiu kelias užbaigtas seges ir dar kelias - į pabaigą. Ir dar nnn idėjų. Raminu save, kad bus ką parodyti mamų mugėje/parodoje šio mėnesio gale  :)

14 komentarų:

  1. O, kazkas naujo!Super, patiko ideja!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Iš savo patirties galiu pasakyti, kad itin sunkios sagės turi būti segamos į tvirto audinio drabužį, o gaminant sagę reiktų daryti itin tvirtą nugarėlę ir užsegimą tvirtinti ne per vidurį, o aukščiau. Na, bet tą turbūt jau ir pati žinai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha, Danguole, visa tai zinau, bet visvien - aciu labai uz komentara :)

      Panaikinti
  3. Originalu ir "išieškota"- kaip visada. Linkiu sėkmės mugėje :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Originalu...Va kur panaudojai geles,grazuuuuuu,o akmenukai idomiai sugalvojai .....

    AtsakytiPanaikinti
  5. Patiko sakiniai apie sagtelės prisegimą. Nervininantis reikalas ;) Man, tai pats sunkiausias sagės darymo etapas ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :D Nebuna taip jausudetinga,betsiuo atveju kazkaip jau ... keikiausi :P

      Panaikinti