2011 m. lapkričio 25 d., penktadienis

Mezginiai žvakėms. Romantiškam vakarui :)

Prieš keletą savaičių parduotuvėje pamačiau žvakę. Nieko ypatingo: stiklinis indas, aptraukta plastikine plėvele. O ant plėvelės - megztos pynės raštas. Čiut nesusigundžiau, ale sąžinė neleido :) Gėda būtų pirkt, pačiai mezgant :P
Vakar prisiminiau. Radau mažiukus stiklainiukus nuo kūdikių maistelio, į juos įdėjau mažų žvakelių. Numezgiau pirmąjį bandymą per kokį pusvalandį, pasirinkus patį paprasčiausią raštelį. Tačiau prieš pradedant megzt, sunkiausia buvo apsispręsti, kokius siūlus imt: šviesius ar tamsius, plonus ar storus, su pūku ar be jo. Pradžioj mezgiau smėlio spalvos pusvilnoniais vidutinio storio siūlais su trupučiu pūkelio, virbalais Nr. 3. Ir jie puikiai tiko. Junai taip pat patiko būtent šis mezginys (prie kito net neprisilietė, gal, kad neaukštas indelis ir ugnelė arti krašto) :) Paskui ėmiau tamsiai rudus siūlus. Hm, jeigu megzt kiauraraščiu, visai neblogai atrodo. Tada pro skylutes liepsnos švieselės dailiai šviečia. Ir palyginimui. Abu kartu. Man pačiai labiau patiko šviesesni siūlai su pūkeliu. O kaip jums? Dienos metu - nieko ypatingo :) Mezginys tinginėms, tsakant :) Ir siūlgalių mažinimui - puikus darbas :)

5 komentarai:

  1. Kaip jauku!Net as uzsimaniau, nors zvakiu niekad neuzdegu

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip smagu matyti rezultatą. Šita idėja kirba mano galvoje jau senokai, tik vis rankos nepasiekia. Dėkui už pasidalijimą :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Abi žvakės labai mielos...
    Net ir dienos šviesoj labai super dekoro elementas!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai gražu...Taip žiemiškai jauku...

    AtsakytiPanaikinti