2011 m. lapkričio 24 d., ketvirtadienis

Atnaujintas laikrodis

Pradedu pildyti savo naują lentyną, apie kurią rašiau praeitame įraše.
Pirmiausia, be ko negaliu apsieiti - be laikrodžio. Vis ieškojau jam vietos kambaryje, bet galų gale nusprendžiau patalpinti tiesiog lentynoje :)
Laikrodį norėjau daryti visą nuo ... iki, nuo nulio kitaip sakant. Bet vis gaila išmesti senų gerų, nors ir iš tikrųjų jokios vertės (kainavo prieš kokius bent 5 metus 10-20 Lt) ir neturinčių daiktų. Tad vėl pabuvau visa tokia akologiška ir neišmečiau, o atnaujinau seną, net ne kiniška, o indišką, laikrodį :) Po juo dar liko vietos mano mažutei antpirščių kolekcijai.
O jeigu kam įdomu... Pats darbo procesas.
Turėjau tokį laikrodį.
Išardžiau laikrodį ir centre išklijavau senos suplyšusios mezgimo knygos lapais. Kurios visai negaila, net turiu tokią pat, tik geresnės būklės. Laikrodžio skaičiai nebuvo plokšti, 1 mm iškilūs. Juos apklijavau ne tokiais margais lapais, dideliais gabalais, kurie uždengia visą skaičių. Nes toliau norėjau tuos pačius skaičius paspalvint. Tiesą, skaičius apklijau kruopščiai, popierių spaudžiau tol, kol neišryškėjo skaičių iškilus kontūras. Tada tą kontūrą paryškinau - kiekvieną skaičių patonavau. Laikrodį surinkau ir apklijavau mėlyną kraštą, kuris mano kambaryje visai ne prie ko... Klijavau daugiau mažiau panašaus dydžio popieriukais su vienu lygiu kraštu, kad ant stiklo neužeitų popieriaus ir būtų tvarkingas. Todėl natūraliai gavosi toks.. gyvatės odos raštas :P Kraštą tonavau trimis atspalviais. Nežinau, ar paliksiu šią žalią spalvą, ar ne, bet kolkas tegu būna taip, kaip yra :) Ir tradiciškai - vaizdas prieš ir po.

12 komentarų:

  1. Labai puikus laikrodis. Aš pati vis galvoju, kad reikia pasidaryti, nes naudojuosi tik mobiliu, tad praverstų ant sienos. O dabar galėsiuos, kad namie nėra jokio didelio laikrodžio, kurį galėčiau išardyti. Geri pavyzdžiai įkvepia, tad gal visgi prisiruošiu į ardytino laikrodžio paieškas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Agne, o as negaliu be sieninio gyventi. Mobilaus reik eit, ieskot, o cia pakeli akis ir tiek :)
    Smagu, kai darbai ikvepia :) Tikiuosi, rasi, ka isardyt ir atnaujint :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nu supeeer ! Labai puikiai padirbėjai :)))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Neatsižaviu tavo fantazija, sugebėjimais ir rankų talentu. :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. ispudingas laikrodzio pasikeitimas o lentyna likau be zado ... na super darbas

    AtsakytiPanaikinti
  6. Geras :) O tai, ką laikrodis rodo - be 14 min. 5 PRIEŠ ir be 28 min. 12 PO - tai darbui sugaištas laikas? :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Deimante, Neringa, Agne, dekui :)

    Vilma, netureciau vaiku, sedeciau prie rankdarbiuo nuo... iki... Bet kai gyvenam taboru, tai tas laikas - tikrai nerodo, kad tiek sedejau. Bendrai - iki poros valandu turbut prasedejau, bet gal ir daugiau, o gal ir maziau... Pribegu prie stalo, paklijuoju truputi, ir lekiu toliau :P

    AtsakytiPanaikinti
  8. Vz,rasiau rasiau ir dingo mano komentaras.
    labaipatiko atnaujintas laikrodis. apie lentyna as isvis patyliu. tik nusokes nuo proto gali tokia sukonstruoti rankomis :P likau be zado!

    AtsakytiPanaikinti
  9. super super!! mama kaip tik ruosesi toki laikroduka ismesti, bet parodziau tavo ideja ir igyvendinima, tai ji pasisove pati atnaujinti :D tai zodziu tavo darbai tikrai ikvepe nerankdarbiaujancius zmogucius ;) as su nekantrumu laukiu kaip jai pavyks :) o as pati laikrodziu neturejau isvis kambariuose... kol neatsirado maze.. dabar visuos kambariuos po laikroduka isigijom, nes tikrai su mobiliu nepatogu.. nes tikrai gyvenimas dabar verda suskaiciuotom valandom..

    AtsakytiPanaikinti
  10. Lemurka, Jolanta, dekui :)

    Sypseniki, smagu, kad patiko. Butu idomu pamatyti rezultata ir suzinot, kaip sekesi. Brukstelk, jei netingesi ir nepamirsi :):)

    AtsakytiPanaikinti