2011 m. rugsėjo 7 d., trečiadienis

Virtuvės kampas naujais drabužiais

Kai kraustėmės į naują butą, vežėmės beveik visus baldus. Kai kurie visai dar neblogai atrodo, kiti jau gerokai aptriušę. Bet vežėmės su mano pažadu, kad atnaujinsiu. "Na na, pažiūrėsim... Jeigu iki Naujųjų neatnaujinsi, išmesim viską", -pasakė Erikas. Žinoma, ne be pagrindo: sename bute praktiškai nieko nesu padarius namams, kokius jau turėjom, tokius. Nors visiem atrodė, kad jeigu jau rankdarbiauju, tai namai sutvarkyti "nuo... iki". Nieko panašaus. Neturėjau nei laiko, nei noro. O va dabar jau turiu. Gal dėl to, kad turiu savo kambarį. Ir kiekvienas kambarys turi savo paskirtį. Ir kad naujas butas, aš sėdžių namie, tai norisi tvarkytis.
Taigi, vakar jau rašiau, kad pirmiausia atnaujinau vieną iš dviejų kėdžių Erikui. Atnaujinau jau prieš geras porą savaičių, tad tikrai ne konkursui :) Tik va negalėjau nusiteikti parašyti apie ją. Ir kol laukiau, sulaukiau ir konkurso :)
Dar jau esu iš naujo "aprengusi" kėdę vaikams, bet dar noriu pagražinti, ir pasirodysiu.
O savaitgalį plušėjau prie virtuvės kampo. Realiai, jeigu neturėt vaikų, nesirūpinti maistu ir pan., šį darbą galima padaryti per pusdienį. O man prireikė poros dienų. Ir vargšai namiškiai pietavo visur: ir savo kambariuose, ir ant grindų ir pan...
Taigi, investavau labai nedaug: nupirkau šokolado spalvos dirbtinės odos (nes senas gobelenas nusidėvėjo per mėnesį: mėlynių uogienė, sisiukas prie stalo ir pan...) ir gražaus lino su raištais, labai tinkančiais į mūsų virtuvės koncepciją: joje bus daug kavos, kuri man baisiai skaniai kvepia, bet skonis - nepatinka, tad negeriu :). O va Erikas be jos gyventi negali :)Dar gabalą paralono. Kainavo viskas (čia jau bus su 4 virtuvės kėdžių atnaujinimu) kažkur apie 40 lt. Tiesa, kampą išprašėm iš senų šeimininkų, nes jis pasirodė visai tvirtas. O ir pinigų baldams tikrai artimiausiu metu neturėtumėm.
Pirmiausia atsukau visas minkštas dalis, pabalinau medinį karkasą, taip, kad dar matytųsi medis. Ir palakavau. Atradau puikų matinį laką, realiai matinį :) Sėdimas vietas aptraukiau dirbtine odą, o viršų - linu. Žinau, žinau, vaikai greit jį išteplios, bet kolkas pasidžiaugsim, o kaip darysiu vėliau, jau sugalvojau, ir nereikės nieko iš naujo ardyti. Na ir vaizdas "prieš ir po". Dabar dar savo eilės laukia virtuvės stalas su kėdėm, viena vaikų kambario ir viena Eriko baro kėdė. Labai noriu per mėnesį užbaigti šiuos namų darbus. Pažiūrėsim, ar pavyks :)

5 komentarai:

  1. Šaunuolė, pluši kaip bitutė. Sėkmės ir susikaupimo tęsiant atnaujinimo darbus.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nagi labai šauniai atrodo dabar kampas, tikrai šaunuolė.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Fantastiškai atrodo. Visiškai naujas baldas :) Ir spalvytės - superinės :))))

    Užsienietiškuose bloguose medžiaginius paviršius padengia kažkokiu poliuretanu ar polyakrilu, kad nesitepliotų. Gal ir pas mus to gėrio galima atrasti???

    AtsakytiPanaikinti
  4. Smagu, kad patiko :)
    Egle, dekui pasidomesiu. Turejau minti tiesiog gal palakuot audini ir psio, bet kazkaip tada nebus to malonumo lieciant...

    AtsakytiPanaikinti