2011 m. sausio 25 d., antradienis

ABC. Popierinė ramunėlė.

Dariau skrebuką. Su gėlių nuotraukom. Ir nusprendžiau papuošti jį savo daryta gėle. Norėjau jos tikroviškos. Ir dar norėjau išbandyti vieną įrankį, kurį ir pirkau gėlėm ir panašiems dalykams iš popieriaus daryti. Ir dar gi konkursas scrapping.lt - pačių darytos gėlės. Taigi. Net 4 zuikiai vienu šūviu :) O kai darbą jau buvau įpusėjus, pamąsčiau, kad visai faina būtų parodyti visą kūrybinę virtuvę:P
Gavau tokią ramunėlę. Ji - iš akvarelinio popieriaus

Pirmiausia iš popieriau kirpau 2 gėles ir atskirus žiedlapius. Gėlių žiedlapių kraštus (tik pačias briaunas) dažiau burokėlių spalva. Nuo žiedlapių kraštų gėlės vidurio link, kad dažai išsilietų, iškart braukiu drėgnu pirštu (reikėtu teptuku, bet gi nėr kada jo ieškot) . Viduriuko dažyti nebūtina, bet taip pat dažiau, kad žiedlapio apačia būtų kitos spalvos. Kai išdžiuvo, tonuoju žiedlapių kraštus dar kartelį, ryškiau. Kai gėlė išdžiuvo, įrankiu su burbuliuko antgaliu ant minkšto pagrindo (putplasčio gabalo, ant jo kloju paprastą popierių) įspaudžiu (įrankiu vedžioju ratu) žiedlapio viduriuką, kad būtų įgaubtas. Tą patį kartoju ir su atskirais žiedlapėliais. Imu kitą popieriau gabaliuką ir lieju geltoną bei truputį žalios spalvas. dalį šio popieriaus skylamušiu iškertu rutuliukus. Kiekvieno rutuliuko kraštą dažau oranžine spalva. Kai jie išdžius, tuo pačiu įrankiu, tik iš kitos pusės, formuoju išgaubtus burbuliukus. Iš likusios geltono popieriaus dalies iškerpu apskritimą, kiek didesnį už iškirptos gėlės vidurį. Kraštus įkerpu. Iš išvirkščios pusės dažau oranžine spalva, kad dažai įsigertu įkirpimo vietose (ir vos matosi geroje pusėje). Tada žalia dažau viduriuką. Klijuoju gėlę ant gėlės. Tada dar atskirus žiedlapiukus. Ant 3D lipduko klijuoju viduriuką. Tada ant 3D lipdukų klijuoju burbuliukus. Gavau štai tokia ramunėlę. Smalsumą patenkinau ir dar skrebuką papuošiau. Ir šiom dienom parodysiu jį :) Laaaaukite :)

12 komentarų:

  1. Labai ačiū už pamoklę,mėgstu viską pati pasidaryti,todėl labai pravers ABC. O gėlytė gavosi tikrai labai graži, kaip ir kiti tavo skrebukai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. uoj, kokia nuostabi ramunėlė... :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mmmdaaa... Kaip visad - kruopstumas pirmoj vietoj!Smagu,kad sudalyvausi konkurse!Sekmes!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aha... Dar vienas preciziškas darbelis :) Ir dar su pamokėle. Žaviuosi. Ir labai jau rūpi tas skrebukas, nors man jie terra incognita. Sėkmės.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Dekui visoms uz komentarus :)
    Viduriuko norejau is smulkesniu detaliu, ale si malonuma palieku kitam kartui :P

    AtsakytiPanaikinti
  6. puiki pamokėlė :) tas gėlės viduriukas - stebuklas, o taip nesudėtingai padarytas :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Zaviuosi kruopstumu :o) Nemanau kad as tureciau tiek kantrybes, bet galutinis rezultatas vertas pastangu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ne, aš manau, kad visi turim kantrybės, tik laiko va vis gaila būna. Nes užtrunka, ypač kai namie dar kitų piliečių su savo norais pilna, ir kai fotkint norisi, o geriausia tai daryti dieną, ir kai norisi padaryti kažką savo, bet taip pat norisi baisiai neužsižaisti :) Nors jeigu rezultatas patenkina, tai būna taaaaip gera:)

    AtsakytiPanaikinti
  9. auksaranke - nuostvbus kruopstu ir labai labai subtilu

    AtsakytiPanaikinti
  10. kaip cia kruopstu...tikra auksaranke:)

    AtsakytiPanaikinti