2011 m. spalio 10 d., pirmadienis

Grybavimo ypatumai :) Ir atsargiai - vaikai :)

Savaitgalį, kol nėra baisiai šalta, važiuojam "grybauti". Kabutėse, nes iš tikrųjų važiuojam kelias valandas pasivaikščioti po mišką. Na ir randam viena kitą grybą apkepui :)
Važiavom ir vakar. Kadangi vienas mūsų šeimos narys vis dar nevaikšto, tai atrodom štai taip: didelė chebrytė su mažučiais krepšiukais su vienu kenguriuku :) Žmonės mus pamato, stabdo mašinas, griebia kibirus ir lekia į tą patį mišką. Kuriame grybų laaaaabai mažai, bet miškas "praeinamas" (galima vaikščioti) tokiems, kaip mes :)Šįkart grybų radom truputį daugiau. Išviriau patį mažiausią puodą ( čia vadinasi - daugiau :D) ir palikau ant viryklės. Vakare susėdom prie teliko: Erikas - žinių pažiūrėti, aš su kompu - pasiskaitinėti, kas ką parašė man ir kas kuom praturtino savo blog'us, nes savaitę neturėjau noro sėstis prie kompo. Vaikai žaidė savo kambaryje. Tad buvo ramu... Cielas 4-5 minutes... O paskui... Aptikom savo svarbiausią grybautoją virtuvėje: panelė pristumdė kėdutę, įlindo į virtus grybus, juos traukė po vieną, mirkė cukruje ir valgė. Visa virtuvė cukruje, vaikas visas patenkintas iki ausų... Žodžiu, lėkiau praust vaiko, duot vaistų, kad tik neapsinuodytų, tvarkyt virtuvės. Apžiūrėjau grybus: juose lyg ir taip pat buvo cukraus įpilta. Nusprendžiau perplaut. Krečiu į kitą indą. Irrrrrrrr... Kartu su grybais PLIUMPT - ogi mano telefonas buvo taip pat saugiai paslėptas grybuose. Uffff...
Moralė ir išvados: reik slėpti visas kėdutes, vakare išjungti šviesą virtuvėje, iškart slėpti maistą, nepalikti brangių daiktų šalia skysčių. Žodžiu, prikalt lentynas prie lubų ir ten viską dėti. O Erikas kasdien dar klausia, ką gi aš veikiu per dienas? Vaikštau vaikams iš paskos ir tvarkausi :P
P.S. Naktis praėjo ramiai, tfiu tfiu tfiu, vaikas lyg ir neapsinuodijo, reiškia grybai buvo išvirti gerai, musmirių nepririnkom ir Juna nespėjo suvalgyti daug (manau, kelis gabaliukus, nes gi gurmanė - dar kiekvieną reikėjo cukruje išvolioti :P). O kas bus su mano telefonu - dar neaišku. Aš labai labai tikiuosi, kad jis išgyvens:D Optimistė :)

4 komentarai:

  1. Grybai su cukrumi :))))) nu tikras delikatesas :))) ir susigalvojai tie vaikuciai visokiu idomybiu :))) susijuokiau smagei :) saunu, kad nesusirguliavot nuo tokio delikateso :) o del telefonu nepergyvenk, kaip sakoma bus dar ju :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. smagus pasigrybavimas ir nuotikiai po jo ,.. paskaiciau ir praskaidrino ryta ... kadangi viskas baigesi laimingai linkiu kad mobilus taip pat isgyventu..:-)))
    Geros jums savaites

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tai jau iš pirmos nuotraukos matyt, kad rezgamas planas kaip ir su kuo tą raudonviršį sutvarkyt :) Labai smagi istorija. Pralinksmino, ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sypseniki, nepergyvenu, bet gaila - geras aparatas buvo. Erikas juokesi: "geriau mano paskandintu, noriu naujo". O man manasis patiko :)

    Zivi, dekui :P

    Danguolesan, sian ir man jau linksma :) O vakar kazkaip buvo asmenybes susidvejinimas: lyg ir baisiai juokinga situacija, bet pasekmes neaisku kokios lauke :)

    AtsakytiPanaikinti